Bezig met laden...

Logboek

ALERT: New York schrikt op van helikoptercrash op de top van een wolkenkrabber

ALERT: New York schrikt op van helikoptercrash op de top van een wolkenkrabber

Rond 14u deze namiddag lokale tijd in New York (18u GMT), crashte een helikopter hard neer op een torengebouw in hartje New York. De helikopter kwam hard neer en vloog direct in brand op het dak van het gebouw. Op het moment van de crash was het regenweer met laaghangende wolken. De piloot had zijn vlucht uitgesteld door de weersomstandigheden maar had uiteindelijk besloten toch te vliegen. 

Uit veiligheidsoverwegingen werd het gebouw na de crash geevacueerd en natuurlijk dacht gans New York terug aan 9/11. Maar 'gelukkig' was dit een normaal ongeval. De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, verklaarde in een televisieinterview dat er geen aanwijzingen zijn die deze crash zouden linken aan terrorisme. 

Het toestel was 11 minuten eerder opgestegen vanop een helihaven aan de East River. Men denkt dat de helikopter in moeilijkheden verkeerde en een noodlandingsplaats zocht in hartje Manhattan. Blijkbaar was de beste plaats het dak van het gebouw. Als je Google Maps nakijkt is het niet zo dat het betrokken gebouw een passende landingsplaats heeft. Dat de helikopter niet kon uitwijken naar een van de helihavens rond de Hudson of East rivier zou er kunnen op wijzen dat de moeilijkheden in de helikopter vrij plots gebeurden.

De brandweer was snel ter plaatse en had na een half uurtje alles onder controle en heeft intussen bevestigd dat de piloot van de helikopter, Tim McCormack, bij de crash is omgekomen.

We kregen een bevestiging van de FAA (Federal Aviation Administration): " Een Agusta A109E helikopter is gecrasht op het dak van het gebouw nummer 787 Seventh Avenue omstreeks 1.40pm lokale tijd vandaag 10/06/2019."

Update: Op 10 Juni heeft de NTSB een voorlopig ongevalsrapport gepubliceerd.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *