Bezig met laden...

Logboek

EHang bouwt 2.500m2 E-port voor UAM trafiek

EHang bouwt 2.500m2 E-port voor UAM trafiek

Het Chinese UAM (urban air mobility) bedrijf EHang, dat intussen beursgenoteerd is op Wall Street (ticker: EH), heeft haar plannen bekendgemaakt om een speciale UAM-luchthaven te bouwen in het Chinese Hezhou.

Deze 2.500 m² "E-port" terminal zal drie verdiepingen tellen. Op het gelijkvloers worden de passagiers ontvangen en worden de nodige formaliteiten afgehandeld. Op de eerste verdieping kunnen de passagiers op hun AAV (autonomous aerial vehicle) wachten in een lounge en op de tweede verdieping is de aankomst en vertrekzone van de AAV's. Vier toestellen kunnen tegelijk landen en/of vertrekken vanop het dak van de E-port.

Deze UAM-luchthaven zal de basis zijn voor luchttoerisme in Hezhou. EHang zal niet minder dan 20 toestellen van het type 216 AAV inzetten voor deze toeristische rondvluchten. 

EHang plant om de nieuwe "E-port" terminal tegen eind 2020 in gebruik te nemen. Intussen heeft EHang reeds 2.000 succesvolle testvluchten gemaakt waaronder een aantal vluchten met passagiers in Wenen in April 2019.   

Gisteren kondigde EHang dan een partenariaat aan met LN Holdings voor een UAM programma met het LN Garden Hotel in Nansha, een kustdistrict in Guangzhou. Beiden gaan daar samen het eerste UAM hotel ter wereld bouwen. Het programa zal een nieuwe ervaring in luchttoerisme promoten maar ook andere commerciële toepassingen voor de EHang AAV's.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *