Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Helikopterkaping Vorst - Sikorsky UH60 Victor - Joby Aviation

Kort nieuws:  Helikopterkaping Vorst - Sikorsky UH60 Victor - Joby Aviation

Helikopterkaping krijgt een staartje

De helikopterkaping eind september 2020 waarbij de Airbus AS 355F1 Ecureuil 2 met registratie OO-HSM werd gekaapt te Antwerpen krijgt zijn vervolg in de rechtbank. (luister hier naar een podcast hierover)

Mike Gielen (24) wilde op 25 september 2020 zijn vrouw Kristel Appelt, die op beschuldiging van moord gevangen zit in de vrouwengevangenis van Vorst Berkendael, met de helikopter bevrijden. Slechte weersomstandigheden, onwel worden in de helikopter en een onmogelijke landingsplaats deden Mike Gielen beslissen om de poging af te blazen. Hij deed de pilote uiteindelijk landen op een carpoolparking in het Waals Brabantse Hélécine. Samen met twee andere handlangers werd hij een paar dagen later ingerekend.   

De Antwerpse raadkamer heeft nu besloten dat de drie daders voor de correctionele rechtbank te vervolgen voor het opzetten van de ontsnappingspoging en de gijzeling van de pilote.  

 

Nieuwe Sikorsky UH-60V Black Hawk in de problemen

Een poging om initiële operationele testen uit te voeren met de UH-60V is uitgesteld tot er betrouwbare softwareaanpassingen beschikbaar zijn en het toestel een goedkeuring krijgt om te vliegen.

De UH-60V moet de opvolger worden van de UH-60L waarbij de analoge cockpit uitrusting volledig wordt vervangen door een digitale versie. De maidenvlucht van de UH-60V Black Hawk gebeurde reeds vier jaar geleden maar de software problemen en de corona pandemie hebben tot deze vertragingen geleid. Als alles lukt is het de bedoeling om 760 Black Hawk UH-60L om te bouwen naar de digitale UH-60V versie.

 

Joby Aviation, een eVTOL luchttaxi start-up, onderzoekt een indirecte beursgang

Net 1 jaar na de publieke verschijning van de Joby S4 en de aankondiging dat Toyota, Intel en een paar investeerders $590 miljoen in de onderneming pompten onderzoekt de onderneming nu een alternatieve beursgang. Joby Aviation kreeg bij de investeringen van Toyota en Intel een waardering mee van $2.6 miljard.

Joby Aviation onderzoekt nu een fusie met een SPAC, een 'special purpose acquistion company', om haar waardering via de beurs naar $5 miljard op te krikken. Een verdubbeling van de waardering in dergelijke korte periode is niet niks en de vraag is of investeerders een exit willen of dat Joby Aviation extra geld nodig heeft om zijn doelstellingen waar te maken. Wordt zeker vervolgd...    

Onderstaande video: commentaar op de acquisitie vorige maand van Uber Elevate door Joby Aviation

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *