Bezig met laden...

Logboek

Leonardo levert eerste HH-139B aan het Italiaans leger

Leonardo levert eerste HH-139B aan het Italiaans leger

Leonardo heeft de levering aangekondigd van de allereerste HH-139B bi-turbine helikopter aan de Italiaanse luchtmacht. 

De HH-1139B is een speciale militaire variante op de AW139 helikopter die gebouwd wordt in de Leonardo fabriek in Vergiate, Varese IT. Deze eerste HH-139B is de eerste van een bestelling van 17 stuks, die eind 2021 allemaal uitgeleverd zullen zijn. 

De nieuwe helikopters zullen worden ingezet door de 15e Wing van de Italiaanse luchtmacht voor SAR operaties en bijstand in geval van overstromingen, branden en andere rampen.

De 7-ton HH-139B heeft onder andere nieuwe elektro-optische apparatuur, een nieuwe dubbele hoist en een nieuwe missie controle console in de cockpit. De helikopter kreeg ook een nieuw soort radar: de OPLS (Obstacle Proximity Lidar System) en een AIS (Automatic Identification System). De avionics is uitgerust met fase 8 software waardoor de helikopter veiliger zal kunnen navigeren en opereren in een "all-weather" omgeving.

Het speciale aan deze HH-138B is dat het toestel binnen de kortste keren kan worden omgebouwd van een SAR-helikopter naar een MEDEVAC-helikopter of een brandbestrijdingshelikopter en omgekeerd. In oorlogtijd wordt de HH-138B een CSAR of Combat Search & Rescue helikopter met Medevac mogelijkheden. 

De HH-139B is compatibel op technisch gebied met de vloot van bestaande AW139 helikopters die bij de Italiaanse staat en andere openbare diensten vliegen. De AW139 familie is ook reeds geselecteerd of reeds in gebruik bij de Belastingsopsporing, de Kustwacht, de Staatspolitie, de Nationale Brandweer en de Carabinieri. Ook een aantal MEDEVAC operatoren heeft de AW139 helikopters in dienst.

De AW139 familie is de meest succesvolle helikopter van de laatste 15 jaar met zowat 1.100 toestellen die samen reeds 2,9 miljoen vlieguren hebben afgewerkt. Binnenkort zal ook de US Ar Force haar eerste MH-139 in gebruik nemen, ook een helikopter gebaseerd op de AW139.

Fotos copyright: Leonardo Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *