Bezig met laden...

Logboek

VANDAAG: Helihaven Eemshaven wordt nu ook 'Droneport Eemshaven'

VANDAAG: Helihaven Eemshaven wordt nu ook 'Droneport Eemshaven'

Vandaag opent de 'DronePort Eemshaven' op het terrein van de Heliport Eemshaven in de Groningse haven.

De Droneport wordt een testcentrum voor innovatieve dronetoepassingen. Bedoeling is dat hier allerlei nieuwe en innovatieve toepassingen zoals cargovervoer naar offshore platformen en windmolens, inspecties van windmolens, allerlei SAR-operaties en andere mogelijke toepassingen worden uitgetest. Bekijk hier de presentatie van dit knap project.

Bij het project zijn naast DroneQ ook Offshore Wind Industry Council, Groningen Seaports en Eemshaven Heliport de initiatiefnemers. Droneport Eemshaven zal naar een onafhankelijk en open access model worden ingericht, waarbij er ruimte is voor start-ups and scale-ups die zich richten op toepasbare onbemande robot technologie, sensors, autonomie en kunstmatige intelligentie.

De helihaven Eemshaven werd op 13 september 2019 officieel geopend door minister Wiebes van Economische Zaken na een jarenlang en zorgvuldig proces met alle betrokkenen maar ook na tegenkanting van Den Helder die vreesde voor verlies aan trafiek. Met de heliport werd de sterke positie van de Eemshaven in de offshore wind sector verder verstevigd, want hierdoor konden de offshore windparken beter en sneller bereikt worden. 

Met de opening van de Droneport vandaag kan deze positie verder uitgebouwd worden door de inzet van drones bij service en inspectie's van offshore windmolens.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *