Bezig met laden...

Logboek

Biden's nieuwe helikopters niet geschikt voor crisis situaties

Biden's nieuwe helikopters niet geschikt voor crisis situaties

Het Amerikaanse Bloomberg News, een bekende informatiebron voor beleggers, wist de hand te leggen op een rapport van het Pentagon waarin deze vaststelt dat de nieuwe Sikorsky VH-92 Amerikaanse presidentiële helikopter nog niet "operationeel geschikt" of voldoende betrouwbaar is - vooral in geval van nood.

Het 28 bladzijden tellend rapport maakt ook melding van gebreken aan het interieur, instabiliteit, te frequent onderhoud en een probleem met de achterste deur,  zaken die bijdragen tot een lage beschikbaarheid van het toestel. Ook zou het probleem van het verschroeien van het grasperk van het Witte Huis, waar de helikopter landt en opstijgt, niet volledig zijn opgelost.

Het Mission Communication System (MCS) zou te traag zijn voor kritieke communicatie aan het begin van noodmissies en bood onvoldoende zekerheid voor tijdige, continue en veilige communicatie, aldus het rapport

Het Witte Huis heeft dan ook nog niet beslist wanneer president Biden gebruik zal maken van de nieuwe Sikorsky VH-92 helikopters. Een 'doordeweekse' missie om de de president naar zijn buitenverblijf te vliegen zou volgens het Pentagon geen probleem zijn maar een missie in crisissituaties is niet aangeraden.   

Het programmabureau van het Naval Air Systems Command stempelde het 28 pagina's tellende testrapport 'CUI - Controlled Unclassified Information'. "Het VH-92-rapport was gemarkeerd als CUI om kritieke technische informatie en operationele veiligheid te beschermen", zei kapitein Clay Doss, een woordvoerder van de marine. Een niet-geheime en publiceerbare samenvatting van dit rapport zal worden opgenomen in het jaarverslag van het Pentagon-testbureau dat doorgaans in januari gepubliceerd wordt.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *