Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopters levert Mi-8MTV1 helikopters uit

Russian Helicopters levert Mi-8MTV1 helikopters uit

Russian Helicopters Holding heeft op 8 november 2022 de eerste Mi-8MTV-1 helikopter geleverd aan KrasAvia in Krasnoyarsk onder een contract met State Transport Leasing Company (GTLK). Het contract omvat de levering van 26 helikopters binnen een non-profit leasingprogramma voor de modernisering van de helikoptervloot in Russische regio's. 

Mi-8MTV-1's hebben verbeterde verlichtingsapparatuur die de ruimtelijke oriëntatie en vliegveiligheid verbetert. Nieuwe op LED's gebaseerde navigatielichten voor de helikopter hebben een verbeterde kleurweergave en een lager stroomverbruik. Ze zijn tevens uitgerust met satellietnavigatie, een grondnadering-waarschuwingssysteem en een reddingslier.

“Helikopters waren en zijn voor veel delen van Rusland het enige mogelijke transportmiddel dat moeilijk bereikbare dorpen met steden verbindt. Alle 26 nieuwe Mi-8MTV-1's zullen worden uitgerust met de geavanceerde verlichtingsapparatuur die voor het eerst op Russische helikopters wordt gebruikt. GTLK zal voor het einde van het jaar 12 van dergelijke helikopters ontvangen en het tweede deel van de batch zal in 2023 aan de betrokken operatoren worden geleverd”, meldde Russian Helicopter, onderdeel van de Rostec staatsholding.

De Mi-8MTV-1 beschikt over krachtige voortstuwing, verbeterde avionics en rompontwerp. De helikoptercabine omvat 22 zitplaatsen en ruimtes die zijn voorbereid voor de installatie van medische modules. Wijzigingen omvatten voorzieningen voor de installatie van extra brandstoftanks en een extern draagsysteem voor het transporteren van lasten tot 4 ton.

 

Over de Russian Helicopters Mi8 / 17

Ontworpen door Mil Moscow Helicopter Plant, is de Mi-8/17-serie de meest succesvolle helikopter in de geschiedenis van de Russische helikopterindustrie. Helikopters uit de Mi-8/17-serie hebben de interesse van helikopteroperators voor hun geavanceerde vluchtmogelijkheden, hoge betrouwbaarheid en aanpassingsvermogen, vermogen om te opereren in een breed scala aan klimatologische omstandigheden (van -50 tot +50 graden Celsius) en gebruiksgemak en onderhoud.

Mi-8/17 helikopters worden gebouwd bij Ulan-Ude Aviation Plant en de Kazan Helicopters, beide onderdeel van Russian Helicopters Holding. Er zijn tot nu toe meer dan 12.000 Mi-8/17-helikopters geproduceerd - een record voor tweemotorige helikopters waar ook ter wereld. Ze zijn geleverd aan meer dan 100 landen over de hele wereld en hebben een totale vliegtijd van ongeveer 100 miljoen uur behaald. De volgende modellen zijn momenteel in productie: Mi-8AMT, Mi-8MTV-1, Mi-171, Mi-171A1 en Mi-172. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *