Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helicopters en Leonardo sluiten Heli-Expo 2020 met glans af

Airbus Helicopters en Leonardo sluiten Heli-Expo 2020 met glans af

Er was weinig ophefmakend verwacht van deze editie van de Heli-Expo 2020 in Anaheim. Daarvoor is de helikopterindustrie reeds te lang in de problemen door de aanhoudende crisis in de offshore olie-en gasindustrie. 

Toch waren er een aantal verrassingen, met vooraan de acquisitie van de Zwitserse helikopterbouwer Kopter (ex-Marenco) door Leonardo Helicopters. De rationale van de deal was voor Leonardo dat het een vergevorderde ontwikkeling van een mono-turbine nieuwe generatie helikopter koopt voor een zeer schappelijke prijs van $185 miljoen. Het valt wel af te wachten of Kopter nu, onder de vleugels van Leonardo, het toestel snel kan certificeren.

Leonardo Helicopters was ook zeer actief op de beurs en weet zich onder leiding van CEO Gian Piero Cutillo te handhaven als de runner-up van marktleider Airbus Helicopters.

Airbus Helicopters wist de Heli-Expo 2020 af te sluiten met niet minder dan 38 nieuwe orders en een totaal van 20 retrofits voor de vijfbladige Airbus H145. En bij de start van de beurs mocht Airbus Helicopters CEO, Bruno Even, met trots bekendmaken dat hun globale vloot het totaal van 100 miljoen vlieguren heeft overschreden.

Een overzicht van de Airbus orders:

  • 15 helikopters van het type H145 voor het Duitse DRF Luftrettung
  • Metro Aviation koopt nog extra 12 EC145e helikopters
  • Het Amerikaanse Customs & Border Protection koopt 16 nieuwe H125 helikopters.
  • Een H125 helikopter voor Ascent Helicopters in Western Canada
  • De Amerikaanse Nasa kocht drie nieuwe H135 helikopters
  • Maverick Helikopters koopt een retrofit voor haar 34 EC130 B4 helikopters waarbij de toestellen een Airbus Crash Resistant Fuel Systeem krijgen.

Ook Bell was vrij actief op de beurs en van hen verwachten we in de komende dagen hun verkoopresultaten, Sikorsky echter bleef in de luwte en we begrijpen dat zij geen nieuwe orders hebben binnengehaald.

De Heli-Expo 2021 gaat door in New Orleans, LA van 23 tot 25 maart 2021. See you there...

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *