Bezig met laden...

Logboek

Volocopter en Geely JV koopt 150 Volocopters op de China Zhuhai Airshow 2021

Volocopter en Geely JV koopt 150 Volocopters op de China Zhuhai Airshow 2021

In april 2021 bevestigden Geely en Volocopter dat ze een joint venture zouden vormen om de Volocopter en deze nieuwe vervoerswijze in China te introduceren. Beide bedrijven nemen van 28 september tot en met 3 oktober gezamenlijk deel aan de China Zhuhai Airshow 2021.

Volocopter en Aerofugia, een dochteronderneming van China's innovatiegedreven groep Geely Technology Groep, kondigden op de China Airshow 2021 in Zhuhai de operationele start aan van hun joint venture (JV) bedrijf om de Volocopter UAM (Urban Air Mobility) in China te introduceren.

De joint venture, opererend onder de naam Volocopter (Chengdu) Technology Co., LTD (Volocopter Chengdu), heeft een overeenkomst getekend voor de aankoop van 150 Volocopter-vliegtuigen. De CEO van Geely Holding Groep, Daniel Li Donghui, is toegetreden tot de adviesraad van Volocopter. Het is de eerste grote bestelling van Volocopter toestellen.

De joint venture, met het hoofdkantoor in Chengdu, zal nauw samenwerken met de luchtvaart-, transport- en overheidsinstanties in Chengdu en andere delen van het vasteland van China om stedelijke luchtmobiliteit naar China te brengen. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en een belangrijk economisch, cultureel en transportknooppunt in West-China. Het is ook een belangrijke productiebasis voor de Geely Technology Groep - een van de vele synergieën waarvan de JV zal profiteren, naast Geely's productiecapaciteit en industriële distributie-expertise.

Tijdens de openingsceremonie tekende Volocopter ook een 'Contract Manufacturing Agreement' met Volocopter Chengdu en General Aviation Manufactory Base van Geely Technology om de Volocopters en onderdelen van Volocopters in China te produceren. Deze productieovereenkomst zal strategisch voldoen aan de snelgroeiende vraag naar luchttaxidiensten na de commerciële lancering in China.

Geely is een Chinese private automobiel groep. Deze groep is reeds eigenaar van Volvo Car groep, Lotus, Proton en Geely Cars.  Geely werd in september 2019 een minderheidsaandeelhouder van Volocopter naast de bestaande strategische aandeelhouder Daimler groep. Geely is ook de grootste aandeelhouder van de Daimler groep en bezit een belang van 52% in de Deense Saxo Bank.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *