Bezig met laden...

Logboek

Airbus gaat assemblage van de H155 naar Zuid-Korea verplaatsen

Airbus gaat assemblage van de H155 naar Zuid-Korea verplaatsen

Airbus Helicopters en het Zuid-Koreaanse KAI (Korea Aerospace Industries) plannen een samenwerking om de productie van de Airbus H155 (de vroegere Eurocopter EC155 B1) te verhuizen van het Franse Marignane naar de fabriek van KAI in Sacheon in het zuiden van Korea. KAI heeft zijn hoofdkwartier in Sacheon.

Het Zuid Koreaanse Ministerie MOLIT heeft hiervoor een overeenkomst gemaakt met EASA om de wederzijdse goedkeuringen en certificaties eenvoudig te laten verlopen. De transfer van de productie van de Airbus H155 zou plaatsvinden in 2021.   

De Airbus H155-productie in het Koreaanse Sacheon zal ondergebracht worden in een joint-venture tussen Airbus Helicopters en Kai. De productie van de H155 zou in deze vorm tot 2050 worden voortgezet.

KAI en Airbus Helicopters werken sinds juni 2015 samen aan de ontwikkeling van de KAI LCH die volledig gebaseerd is op de Airbus H155. De KAI LCH maakte zijn maidenvlucht in 2018 en KAI plant dat de ontwikkeling volledig klaar zal zijn in 2021. We hebben geen details van de overeenkomst tussen KAI en Airbus Helicopters maar we vermoeden dat de KAI LCH ook in Sacheon zal worden geproduceerd.

Eind 2015 maakten beide ondernemingen hun intentie bekend om de in Korea geproduceerde helikopters wereldwijd te vermarkten. Het betrof de LCH en de LAH (Light Armed Helicopter) van KAI. 

Video van de KAI LCH, afgeleid van de H155 

Foto copyrights: Airbus Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *