Bezig met laden...

Logboek

Falcon Autumn in volle actie: 37 helikopters boven Nederland

Falcon Autumn in volle actie: 37 helikopters boven Nederland

De grote legeroefening Falcon Autumn 2022 gaat zijn laatste week in. De vorige twee weken waren reeds intensief en in het totaal waren 37 helikopters en bijna 1.000 militairen betrokken bij de multinationale trainingsactiviteiten van de oefening Falcon Autumn.

Het Nederlandse DHC (Defensie Helikopter Commando) levert zowel hun AH-64D Apache gevechtshelikopter als AS-532 Cougar en CH-47F Chinook transporthelikopters; het US Army Europe neemt deel met UH-60 en CH-47F Chinook transporthelikopters, en AH-64D Apache gevechtshelikopters en de 1st Polish Army Brigade stuurt Mi-8/Mi-17 transporthelikopters.

“In de complexe wereld waarin we leven, is internationale defensiesamenwerking van toenemend belang voor de handhaving van vrede en veiligheid. De huidige veiligheidssituatie vraagt om eenheden die op zeer korte termijn internationaal inzetbaar zijn. Dit stelt hoge eisen aan het kunnen samenwerken met eenheden uit verschillende landen”, zegt luitenant-kolonel Roy Hemmelder, Commandant Air Task Force tijdens de oefening Falcon Autumn 2022. “Door training en samenwerking met internationale partners verbeteren we onze samenwerking en slagvaardigheid en strijden we snel samen als de situatie daarom vraagt. We zullen dit doen tijdens Falcon Autumn samen met Poolse en Amerikaanse helikoptereenheden”, voegde hij eraan toe. 

Oefening Falcon Autumn simuleert de verdediging van nationaal en alliantiegebied in een omgeving die realistische omstandigheden weerspiegelt en deelnemers voorbereidt op multinationale of coalitieoperaties. Het 13e Infanterie Battalion van de Koninklijke Nederlandse Grondtroepen zal samen met hun Poolse en Amerikaanse collega's worden gecertificeerd tijdens tactische luchtmanoeuvremissies die worden ingezet bij grootschalige airdrop-operaties.

Het oefenscenario tijdens Falcon Autumn wordt georganiseerd door 11 Luchtmobiele Brigade en het Defensie Helikopter Commando. De luchtmobiele brigade is een van de zwaarst opgeleide eenheden van het Nederlandse Ministerie van Defensie. Alle helikopters van de Koninklijke Luchtmacht zijn georganiseerd binnen het helikoptercommando.

De Luitenant Generaal Best Kazerne in Vredepeel is gedurende de oefening Falcon Autumn 2022 de thuisbasis voor alle deelnemende helikopters en hun bemanningen.

Foto's © NATO - vrijgegeven

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *