Bezig met laden...

Logboek

Voor het eerst tankt een helikopter een MQ-8C drone

Voor het eerst tankt een helikopter een MQ-8C drone

Een primeur in de geschiedenis van de Amerikaanse marine!

Een CH-53E helikopter leverde brandstof aan een MQ-8C Fire Scout onbemande autonome helikopter. De innovatieve proef was de eerste keer dat een bemande helikopter kerosine leverde aan een onbemande helikopter.

Mariniers van Marine Heavy Helicopter Squadron (HMH) 361, Marine Aircraft Group 16, 3rd Marine Aircraft Wing, deden deze speciale grondtankproef (ADGR) met de MQ-8C Fire Scout van Helicopter Sea Combat Squadron (HSC) 21, tijdens een niveautraining (SLTE).

De MQ-8C is een onbemand helikoptersysteem op zee dat traditioneel opereert vanaf een Littoral Combat Ship (LCS), een relatief klein oppervlakteschip dat is ontworpen voor operaties vlak bij de kust. De MQ-8C ondersteunt de LCS in en rond kustwateren door het verzamelen en beoordelen van gegevens. De Marine en het Korps Mariniers maakten van de gelegenheid gebruik om de tactische toepassing te testen van het exploiteren van een geïntegreerd inlichtingen-, bewakings- en verkenningsplatform aan boord van schepen voor langere tijd aan wal in een gesimuleerde kustomgeving.

Mariniers maakten deze keer gebruik van de CH-53E helikopter om brandstof te leveren in afgelegen gebieden om het bereik van de MQ-8C te maximaliseren. De CH-53E tankte ongeveer 700 pond brandstof, net onder het maximale laadvermogen van de MQ-8C, een geschat bereik van 150 zeemijl. Ter vergelijking: de CH-53E heeft een maximale brandstoflading van 23.450 pond en ondersteunt een geschat bereik van 540 zeemijl.

De maximale brandstoflading van de MQ-8C is zo minimaal vergeleken met de brandstoflading van de CH-53E, dat de CH-53E de MQ-8C meerdere keren kan bijtanken terwijl hij in een gevechtsomgeving opereert zonder veel van zijn eigen brandstof op te offeren. Dit ondersteunt de gezamenlijke strijdmacht door de MQ-8C langer in de gevechtsruimte te houden.

Tijdens SLTE, een reeks gefaseerde oefeningen die marine-eenheden traint tegen collega-tegenstanders, experimenteerde de bemanning van de HSC-21 met de tactische toepassing van de MQ-8C in kustomgevingen en ontwikkelde deze verder ter ondersteuning van troepen waar ook ter wereld.

"Voor de MQ-8C onderzoeken de VS de tactische toepassing van een middel met groeiende mogelijkheden - ze moeten weten wat werkt en waar ze aan moeten werken", zei commander Griggs. "We bevinden ons in de woestijn, maar de logistieke, administratieve en vooral de tactische lessen die hier worden geleerd, zijn van toepassing op elk klimaat en elke plaats."

Foto's credit US Marines - Lance Cpl. Richard Perez Garcia

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *