Bezig met laden...

Logboek

Eerste productie Boeing MH-139 Grey Wolf vliegt

Eerste productie Boeing MH-139 Grey Wolf vliegt

Afgelopen week bevestigde Boeing dat het de bouw van de eerste productie Boeing MH-139 Grey Wolf met succes is voltooid en dat de helikopter intussen gestart is met zijn vliegtesten vanop de Leonardo fabriek in Philadelphia. De MH-139 Grey Wolf is gebaseerd op de Leonardo AW139 helikopter. 

Boeing zei ook dat het certificeringsproces met de FAA voortzet. De eerste leveringen van de MH-139 Grey Wolf helikopters worden voorzien voor het vierde kwartaal 2024. 

De Amerikaanse luchtmacht is van plan om tot 80 Boeing MH-139's te kopen ter vervanging van de verouderde vloot van 63 Bell UH-1N Huey-helikopters. Piloten van de Amerikaanse veiligheidstroepen zullen de Grey Wolf helikopters gebruiken om te patrouilleren rond de nucleaire cites. De dienst is ook van plan deze helikopters te gebruiken om militaire functionarissen te vervoeren.

De Boeing MH-139 vliegt 50% sneller, heeft een 30% bredere cabine en kan 2.250kg meer lading meenemen dan de huidige UH-1N Huey.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *