Bezig met laden...

Logboek

NHI tekent NH90 contract met Frankrijk en Duitsland.

NHI tekent NH90 contract met Frankrijk en Duitsland.

Een week nadat Airbus Helicopters haar grootste ondersteuningscontract ooit met het Amerikaanse leger heeft ondertekend voor de vloot Lakota-helikopters (UH-72A en UH-72B) werd nu een langlopend contract ondertekend voor de ondersteuning van de NH90 helikoptervloot van Duitsland en Frankrijk.  

NAHEMA (NATO Helicopter Management Agency), heeft namens het Duitse BAAINBW (Federaal Bureau van de Duitse Strijdkrachten), en zijn Franse tegenhanger, de DGA (Direction Générale de l'Armement), een langlopend servicecontract getekend voor de NH90-helikopters met het industrieconsortium NHI. NHIndustries is het consortium gevormd door Airbus Helicopters (62,5 procent), Leonardo (32 procent) en Stork Fokker (5,5 procent) in 1992 als hoofdaannemer voor de ontwikkeling en productie van de NH90 middelzware transporthelikopter.

Dit contract werd een absolute must om de beperkte beschikbaarheid van de NH90 helikopters zowel in Frankrijk als in Duitsland drastisch te verbeteren. 

Met het nieuwe 'NH90 Operational Support Contract' krijgt NHindustries de verantwoordelijkheid voor de continue beschikbaarheid van reserveonderdelen bij de NH90-onderhoudsafdelingen van het Duitse en Franse leger. Dit omvat ook de organisatie van de voorraden en het leveren van personele middelen om onderhouds- en reparatieprocessen voor de helikopters ter plaatse te waarborgen. De tijdsduur van de reparaties moet worden verkort op basis van contractueel duidelijk gedefinieerde prestatieparameters.

Het contract heeft een initiële looptijd van vijf jaar. Met twee geïntegreerde verlengingsopties van elk vijf jaar kan dit worden verlengd tot een totale looptijd van 15 jaar. Het contract omvat een verbeterd beheer van de toeleveringsketen van alle reserveonderdelen die nodig zijn voor het onderhoud, de reparatie en de exploitatie van de gehele NH90-vloot om de voorraadtekorten zoals in de afgelopen jaren tegen te gaan. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *