Bezig met laden...

Logboek

Joby Aviation toont haar vooruitgang in het 3e kwartaal 2023

Joby Aviation toont haar vooruitgang in het 3e kwartaal 2023

JobyAviation, ontwikkelaar en bouwer van eVTOL's voor passagierstransport, heeft vorige week haar resultaten voor het derde kwartaal 2023 vrijgegeven. In een aandeelhoudersbrief detailleert Joby zijn operationele en financiële resultaten. 

Hoogtepunten derde kwartaal 2023:

  • Bouwen aan de toekomst. Er zijn nu drie vliegtuigen in productie bij Joby's Pilot Production Facility in Marina. Dayton, OH, werd geselecteerd als locatie voor de eerste grootschalige productiefaciliteit van het bedrijf, waarbij staats- en lokale instanties incentives en voordelen aanboden ter ondersteuning van in totaal maximaal $ 325 miljoen.
  • Sterke cash / financiële basis. Aan het einde van het derde kwartaal van 2023 had Joby $1,1 miljard aan contanten en kortetermijn-investeringen. In het derde kwartaal werd $89 miljoen cash gebruikt voor de operationele activiteiten en de aankoop van de nieuwe productiefaciliteit.
  • Certificeringsvoortgang. Fase drie nadert zijn voltooiing, waarbij 84% van de certificeringsplannen nu door de FAA is geaccepteerd, inclusief het energieopslag- en distributiesysteemplan, dat betrekking heeft op batterijen en hoogspanningsstroomdistributie. Zie hieronder de voortgang van de certificering bij de FAA, de Amerikaanse luchtvaartautoriteit.

 

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *