Bezig met laden...

Logboek

Bristow vliegt als eerste met de ALIA eVTOL

Bristow vliegt als eerste met de ALIA eVTOL

Vorig jaar, 11 augustus 2022, maakte helikopteroperator Bristow bekend dat het een vaste bestelling geplaatst had voor vijf elektrisch aangedreven ALIA-250 eVTOL's ontwikkeld BETA Technologies. Bristow heeft ook de optie om nog eens 50 ALIA-eVTOL's aan te schaffen.

Vorige week voerde Bristow een eerste kwalitatieve evaluatie van de ALIA-250 uit alsmede een bemande vlucht van de eVTOL met serial nummer 1. 

De vlucht, die volgt op eerdere kwalitatieve evaluaties en testvluchten uitgevoerd door testpiloten van de Amerikaanse luchtmacht, het leger en de FAA, werd bestuurd door Bryan Willows , Bristow's programmamanager voor geavanceerde luchtmobiliteit, samen met BETA-testpiloot Christopher Caputo.

Dankzij de vlucht konden Bristow en Willows, een ATPL-helikopterpiloot met één- en meermotorige helikopter ratings, waardevolle input leveren over de ontwikkeling en afhandeling van ALIA-250, een cruciale stap in de richting van certificering en operationele inzet van het toestel. 

De ALIA-250 heeft een maximaal bereik van 250 Nm en is ontworpen om 550 kg of zes personen te vervoeren, inclusief een piloot. Met een spanwijdte van 15 meter en een romp van koolstofvezel, gebruikt het toestel een enkelvoudig gedistribueerd direct elektrisch voortstuwingssysteem en heeft het vier horizontaal gemonteerde rotors die zorgen voor verticale lift en één enkele propeller aan de achterkant om het toestel sneller voort te stuwen in kruisvlucht.

Dave Stepanek, Executive Vice President en Chief Transformation Officer van Bristow zei vorig jaar: "Door gebruik te maken van onze meer dan 70 jaar expertise als helikopteroperator zijn we van plan de BETA ALIA-250 te gebruiken om passagiers en tijdgevoelige vracht veilig en betrouwbaar te verplaatsen als onderdeel van de ontwikkeling van nieuwe regionale mobiliteitsnetwerken in de VS en andere strategische locaties."

Foto's © Beta Technologies & Bristow Group

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *