Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: 50.000 vlieguren - NHV - FAA CFRS - Lego Technics

Kort nieuws: 50.000 vlieguren - NHV - FAA CFRS - Lego Technics

Nederlandse Politiehelikopter heeft de kaap van 50.000 vlieguren met haar EC135-vloot overschreden

De Nederlandse Luchtvaartpolitie heeft een vloot bestaande uit 6 Airbus EC135 P2i helikopters en 3 Leonardo AW139 helikopters.

Op 11 mei 2024 heeft de EC135-helikopter vloot de kaap van 50.000 vlieguren overschreden. De Airbus EC135 helikopters werden alle zes in 2009 geleverd en zijn sindsdien allemaal zeer frequent in de lucht. Op 15 jaar 50.000 uren vliegen betekent een gemiddelde per helikopter van 555 vlieguren per jaar.

De EC135-vloot van de Luchtvaartpolitie behoort tot de helikopters die het meest frequent vliegen.    

 

Upgrade voor de hangaar van NHV Ivoorkust 

De professionele onderhoudsaanpak bij NHV Ivoorkust heeft een grote upgrade ondergaan. Een nieuwe onderhoudshangar met airconditioning en nieuwe werkplaatsen zijn in gebruik genomen.

Met de komst van onze nieuwe helikopters AW 169 Leonardo in november 2023 (ter vervanging van de Airbus AS365N3 helikopter) en de nieuwe hangaar, is NHV Ivoorkust nu klaar voor de toekomst.

De onderhoudswerkzaamheden van NHV Ivoorkust staan onder leiding van May Verledens, Maintenance Lead NHV Ivory Coast

 

FAA moet crashbestendige helikopter brandstoftanks opnieuw onderzoeken

In het kader van de goedkeuring van haar budget 2024 heeft de FAA, de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, een wettelijke opdracht gekregen van het Amerikaanse Congres om het dossier CRFS (crashbestendige helikopter brandstofsystemen) te herbekijken. 

Op vandaag zijn alle helikopters die na april 2020 zijn gebouwd verplichtend voorzien van crashbestendige brandstoftanks. Maar helikopters gebouwd voor april 2020 hebben deze verplichting niet. Daardoor zijn het merendeel van deze helikopters nog niet uitgerust met deze veiligere brandstoftanks.

In deze wet wordt de FAA Aviation Rulemaking Advisory Committee verplicht om binnen de 18 maanden met de nodige aanbevelingen te komen en verplicht de FAA binnen de 6 maanden na deze aanbevelingen de nodige actie te ondernemen. Hierbij wordt specifiek vermeld dat deze keer niet mag worden gekeken naar de originele certificeringdatum en/of productiedatum.  

Ook EASA heeft dit dossier bestudeerd - klik hier 

 

Knap: Henk Vanmarcke maakt Airbus H175 met LEGO Technic 

Onze lezer Henk Vanmarcke stuurde twee foto's van de Airbus H175 helikopters die hij gebouwd heeft met niet minder dan 2001 bouwstenen van LEGO Technic.

Knap gedaan Henk!! We kijken uit naar je volgende projecten!

 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *