Bezig met laden...

Logboek

Airbus en Noorse luchtambulance gaan CityAirbus testen

Airbus en Noorse luchtambulance gaan CityAirbus testen

Airbus Helicopters gaat samenwerken met de Norwegian Air Ambulance Foundation om de toekomstige missies van nieuwe CityAirbus NextGen voor medische diensten in Noorwegen te ontwikkelen.

Daartoe zullen beide bedrijven gezamenlijk de toegevoegde waarde onderzoeken van elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen (eVTOL) voor een selectie van gebruiksscenario's voor medische diensten om de operationele vereisten rechtstreeks in de configuratie van Airbus' eVTOL te integreren.

Door zich te concentreren op hoe eVTOL-vliegtuigen kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten medische luchtmissies, zullen Airbus-helikopters en de Norwegian Air Ambulance Foundation een uitgebreid stappenplan uitwerken om de reactietijd bij noodsituaties te verkorten door middel van de onderzochte scenario's in Noorwegen.

Om de patiëntresultaten en de algehele prestaties van het Noorse Emergency Medical Services-systeem te verbeteren, zullen de ondertekenaars een strategische langetermijn-benadering volgen om de complementariteit van bestaande activa, zoals conventionele helikopters en eVTOL's, te onderzoeken wanneer de technologie in gebruik wordt genomen. 

Prof. Hans-Morten Lossius, secretaris-generaal van de Norwegian Air Ambulance Foundation, zei: “De helikopter- en luchtvaartexpertise van Airbus is een belangrijke troef om ons te helpen verschillende toestellen te combineren voor onze medische diensten. Complementariteit is een belangrijke drijfveer in dit streven: helikopters blijven essentieel om EMS-missies uit te voeren, terwijl eVTOL's extra mogelijkheden kunnen bieden om eerstehulpverleners te ondersteunen, bijvoorbeeld door medisch specialisten naar de plaats van het ongeval te vervoeren of organen van de ene medische locatie naar de andere te vervoeren.”

Om de juiste operatieconcepten voor deze aanvullende medische luchtmissies te ontwikkelen, zullen Airbus Helicopters en de Norwegian Air Ambulance Foundation de definitie van de fundamentele elementen van het eVTOL-ecosysteem in het land aansturen, onder meer voor infrastructuur, verkeersbeheer en energievoorziening en -distributie.

De Norwegian Air Ambulance exploiteert vandaag een gemengde vloot van Airbus H135 en H145 helikopters en is de nationale medische helikopterhulpdienst (HEMS) van Noorwegen. Met meer dan 40 jaar ervaring in medische noodhulp, ondersteunt de Norwegian Air Ambulance pre-ziekenhuiszorg in het hele land door luchtambulancediensten te leveren om patiënten snelle en geavanceerde medische oplossingen te bieden.

Foto's © Airbus Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *