Bezig met laden...

Logboek

HAL doet testen met haar LUH (Light Utility Helicopter)

HAL doet testen met haar LUH (Light Utility Helicopter)

De LUH (Light Utility Helicopter), ontworpen en gebouwd door HAL (Hindustan Aeronautics Limited ), heeft met succes de hoge hoogte testen en de hoge temperaturen testen doorstaan. Deze testen gingen door in het Himalaya gebergte van 24 Augustus tot 2 September 2019en werden gevlogen door testpiloten van HAL, van de Indian Air Force (IAF) en het Indische Leger.

De testen die doorgingen in Leh in de Himalaya werden gevlogen tot ISA 90F: International Standard Atmosphere 90 Fahrenheit (32°Celsius). De LUH vloog in Leh op een hoogte van 3.300 meter (10.826 ft) een aantal testen: envelop uitbreiding, vermogen en vliegkwaliteit. 

Daarna vertrok de LUH van Leh richting de Advanced Landing Ground in Daulat Beg Oldie op een hoogte van 5.000 meter (16.404 ft) en nadien een helipad op een hoogte van 5.500 meter (18.044 ft). Daar demonstreerde de LUH zijn 'hot & high' hover. 

Bij dergelijke extreme omstandigheden zouden andere helikopters bepaalde beperkingen hebben maar bij de LUH was dit niet het geval. De LUH is hierop voorzien en kan in dergelijke omstandigheden vliegen zonder moeilijkheden of beperkingen. 

Voordien had de LUH helikopter een transfervlucht achter de rug van 3.000 kilometer van Bengaluru tot Leh. Deze 3.000 kilometers werden afgelegd over drie dagen, tijdens dewelke ook nog een reeks certificatietesten werden doorgevoerd.

De test- en certificatievluchten werden steeds bijgewoond door inspecteurs van CEMILAC (voor de militaire certificatie) en ORDAQA (voor de burgerlijke verificatie). De LUH deed reeds koud weer testen in Leh in 2018, op zeehoogte testen in Chennai in 2018 en in Puducherry in 2019.

Foto copyrights: HAL Hindustan Aeronautics Limited 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *