Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky krijgt nieuwe baas, Schultz gaat op pensioen

Sikorsky krijgt nieuwe baas, Schultz gaat op pensioen

Daniel Schultz, president van Sikorsky, gaat op pensioen. 

De 67-jarige oud helikopterpiloot gaat begin 2021 de leiding van Sikorsky overdragen aan Paul Lemmo, huidige VP Integrated Warfare systems bij Lockheed-Martin. Schultz stond aan het hoofd van Sikorsky sinds het bedrijf in 2015 een onderdeel werd van de Lockheed-Martin groep. 

Voor Schultz was de helikopter de rode draad in zijn carrière. Hij wilde helikopterpiloot worden en kon die droom ook verwezenlijken in het Amerikaans leger. Het is weinig bekend maar toenmalig majoor "Dan" Schultz vloog in de eerste Sikorsky Super Stallion die Amerikaanse en andere diplomaten ging redden die verschanst zaten in de Amerikaanse ambassade in Mogadishu, Somalië in 1991. Zijn Super Stallion vloog weg met 61 mensen, de ganse missie kon 281 mensen uit de ambassade weghalen.

In de US Army was Schultz nadien ook programma-manager van de Bell V-22 Osprey op het moment dat het toestel met veel problemen worstelde. Hij kreeg het project weer in de lucht. Nadien werkte hij 10 jaar op het Pentagon in de aankoopdiensten.

Toen verliet hij het leger en ging bij zijn vroegere leveranciers werken. Toen hij in 2006 bij Lockheed-Martin startte had hij reeds een job achter de rug bij Raytheon.

Hij blijft vertellen dat hij de job kreeg bij Sikorsky omdat hij reeds 10 jaar bij Lockheed-Martin een goede beurt had gemaakt maar vooral omdat hij een ervaren helikopterpiloot was geweest en commandant van de US Marine Heavy Helicopter Squadron 46. Het was de eerste keer sinds Sikorsky zelf dat een helikopterpiloot aan het hoofd stond van een van de grootste helikopterbedrijven ter wereld.

We wensen Daniel Schultz een welverdiend pensioen. Hij zal nu  wat meer tijd kunnen spenderen aan zijn hobby: helikoptervliegen...

Foto copyright: Lockheed-Martin

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *