Bezig met laden...

Logboek

DRF Luftrettung: 1 miljoen medische reddingsvluchten

DRF Luftrettung: 1 miljoen medische reddingsvluchten

Het Duitse DRF Luftrettung reeds 1 miljoen reddingen!

Op 19 augustus 2021 vertrok het team van Christoph München namens alle DRF Luftrettung-bemanningen voor de miljoenste luchtredding (van links naar rechts): Stationsmanager en piloot Sascha Netzer, spoedarts Dr. med. Torsten Dilger en paramedicus Franz Trebo.

Op 19 augustus 2021 voerde DRF Luftrettung samen met haar dochterondernemingen de miljoenste luchtredding uit - elk met als doel om mensen in nood zo snel mogelijk medische zorg te bieden. Naast het historische nummer dat namens alle hulpdiensten op het station van München werd bereikt, richten de luchtredders zich vooral op de mensen en hun verhalen achter de missies. Onder #TeamEineMillionPlus vertellen medewerkers, partners en patiënten over hun persoonlijke ervaringen van een miljoen missies en brengen ze de wereld van reddingswerkers tot leven.

Toen op 19 augustus 2021 kort voor 17.00 uur het alarm afging op het station van München, vertrok de hulpdiensten zoals gebruikelijk binnen enkele minuten naar de locatie. Een 27-jarige vrouw moet vanwege vroegtijdige bevalling zo snel mogelijk naar een speciale kliniek voor verdere medische zorg. De driekoppige bemanning neemt de patiënt over van de reddingsdienst op de grond en vliegt haar rechtstreeks naar de Großhadern-kliniek. Met deze missie werden DRF Luftrettung en haar dochterondernemingen voor hun 1.000.000ste missie gealarmeerd. “We zijn erg trots en dankbaar dat we meer dan een miljoen keer mensen in medische noodgevallen hebben kunnen helpen. We willen daarom iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt met hun inzet voor onze patiënten en hun vertrouwen in ons werk ”, zegt Dr. Krystian Pracz, voorzitter van de raad van bestuur van DRF Luftrettung.

Het begon allemaal met een enkele helikopter die op 19 maart 1973 voor het eerst opsteeg om een persoon in nood snel medische hulp te bieden. Vandaag de dag voert DRF Luftrettung samen met haar dochterondernemingen ongeveer 40.000 missies per jaar uit, wat neerkomt op een gemiddelde van ongeveer 110 missies per dag. “Het is voor ons vooral belangrijk om te laten zien dat er een persoon achter elk nummer zit en dus een individueel lot. Daarom richten we ons op persoonlijke verhalen, ervaren en verteld vanuit vele perspectieven ”, legt Dr. Krystian Pracz uit,  “Dat zijn tientallen miljoenen indrukken en ervaringen. Van onze bemanningen, van patiënten, maar ook van onze partners in de reddingsdienst en onze sponsorende leden en fans. Omdat DRF  Luftrettung kan alleen slagen in een team als iedereen levenslang hand in hand werkt."

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *