Bezig met laden...

Logboek

US Army brengt 40 helikopters aan land in Vlissingen

US Army brengt 40 helikopters aan land in Vlissingen

Helikopters en uitrusting van de 1ste Air Cavalry Brigade, 1ste Cavalry Division, zijn op 24 november per boot aangekomen in de haven van Vlissingen.

Helispot was getuige van een gigantische logistieke operatie waarmee deze brigade haar inzet in Oost-Europa begint. De 1st Air Cavalry brigade zal 9 maand ter ondersteuning van operatie Atlantic Resolve in Oost-Europa gestationeerd blijven.

De komende dagen zullen 40 helikopters en meer dan 900 uitrustingsitems in de haven worden voorbereid voor transport naar hun locaties in het Oost-Europa. De helikopters en uitrustingsstukken arriveerden aan boord (zie foto rechts) van het commerciële vrachtschip ARC Endurance na een reis over de Atlantische Oceaan vanuit de haven in Beaumont, Texas.

"De aankomst van de 1ste Air Cavalry in Vlissingen verloopt buitengewoon goed", zegt kolonel Joshua D. Hirsch, commandant van de 598th Transportation Brigade (SDDC). “We ontladen het schip veilig en op tijd. Het havenbedrijf is hier zeer capabel en we hebben een uitstekende samenwerking met de Nederlandse Defensie die onze operatie prima ondersteunt.”

Naast Vlissingen komt ook een deel van materieel van de brigade naar Europa via de haven van Alexandroupoli, Griekenland. In totaal worden 85 helikopters, bestaande uit 12 CH-47 Chinooks, 24 AH-64 Apaches, 34 UH-60 en 15 HH-60 Black Hawks, naar Europa gebracht voor deze opdracht.

"Het feit dat we een enkele brigade door twee havens kunnen brengen die meer dan 2.600 kilometer van elkaar verwijderd zijn, toont het ongelooflijke bereik dat we nu hebben, samen met het bewezen vermogen om legergevechtskracht in te zetten in havens in heel Europa", voegde kolonel Hirsch eraan toe.

Het is de eerste keer dat een luchtgevechtsbrigade in de Vlissingse haven aankomt. Bovendien zal Vlissingen ook ondersteuning bieden voor de terugkeer van de uitrusting van de 1st Infantry Division, 1st Combat Aviation Brigade, wanneer deze straks terugkeert naar de VS.

 

Foto reportage © Tom Buysse, met onze dank - klik hier voor meer foto's van deze reportage

Video:
Video afspelen...

2 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *