Bezig met laden...

Logboek

MAGicALL bouwt elektromotor voor de CityAirbus NextGen

MAGicALL bouwt elektromotor voor de CityAirbus NextGen

Airbus heeft MAGicALL geselecteerd om de motoren van haar eVTOL (elektrische verticaal opstijgen en landen) CityAirbus NextGen te leveren.

Het eVTOL-prototype van Airbus zal worden uitgerust met een op maat gemaakte versie van de MAGiDRIVE, de nieuwste generatie elektromotoren vervaardigd door MAGicALL.

De specifieke aanpassing de MagiDrive in het elektrische voortstuwingssysteem van CityAirbus NextGen zal het prototype in staat stellen tot betere prestaties en hogere betrouwbaarheid. De lichtgewicht borstelloze motoren die in CityAirbus NextGen zullen worden geïntegreerd, zijn het product van een innovatief ontwerp en productiemethode, ze bevatten ook de nieuwste generatie van MAGicALL's magnetische en vermogenselektronica-technologie.

De elektromotoren zijn een belangrijk onderdeel van het eVTOL-prototype: het hoge koppel en het lage gewicht van de MAGiDRIVE (klik hier) en het robuuste ontwerp zullen zeer gunstig zijn voor de algehele efficiëntie van de eVTOL. 

MAGicALL is een toonaangevende leverancier van elektromotoren voor de luchtvaart en is gevestigd in Californië. Opgericht in 2004, profiteert het bedrijf van een bewezen expertise in op maat gemaakte magnetische en vermogenselektronica-oplossingen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie. MAGicALL heeft ook bijgedragen aan de ontwikkeling van de motoren die de Airbus demonstrator Vahana, aandreven.

In de afgelopen zes maand hebben we heel veel actie gezien bij Airbus rondom het thema eVTOL. Waar Airbus Helicopters voordien een defensieve strategie toepaste op gebied van elektrische luchttaxi's zien we nu dat ze een versnelling hoger schakelen en duidelijk de 'bus' niet willen missen. Airbus heeft de middelen en de kennis om dit waar te maken maar blijft zeer realistisch in de approach.   

In zijn toekomstvisie 2022 stelde Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters, dat de verdere ontwikkeling van de CityAirbus NextGen met een eerste vlucht in 2023 en certificatie in 2025 een van de prioriteiten is voor de nabije toekomst van zijn bedrijf. Overigens heeft Airbus Helicopters buiten de CityAirbus en het Europese Raider-programma geen andere nieuwe toestellen in ontwikkeling.  

Foto © Copyright Airbus Helicopters & Production Autrement Dit

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *