Bezig met laden...

Logboek

RECORD: 15 jaar geleden vestigde een Airbus AS350 het wereld hoogterecord

RECORD: 15 jaar geleden vestigde een Airbus AS350 het wereld hoogterecord

Op 14 mei 2005 om 07:08 u LT lande een standaard Airbus Ecureuil/AStar AS350 B3 voor het eerst op de top van de Mount Everest in Nepal. De bereikte hoogte van 8.850 meter of 29.035 voet is intussen door de FAI, de wereldfederatie van luchtsporten, erkent als een record van de hoogste landing aller tijden. Ook vandaag 15 jaar later staat dit record nog op de tabellen

De recordvlucht werd gefilmd vanuit de helikopter en er was ook een reeks analyseapparatuur in de helikopter geïnstalleerd om het record te valideren. Het toestel landde op de top van de Everest bleef er gedurende 3 minuten en 50 seconden. Nadien keerde het terug naar de Tenzing-Hillary luchthaven in Lukla, Nepal. 

De piloot die de recordpoging zelfs tweemaal op twee dagen lukte is Didier Delsalle. Hij werd helikopter piloot bij het Franse leger in 1981 en vloog 10 jaar lang SAR (Search & rescue) operatie's. Nadien ging Delsalle 5 jaar werken op de EPNER school voor testpiloten in het Franse Istres. Hij vervoegde in 1996 het toenmalige Eurocopter (nu Airbus Helicopters) als chef testpiloot voor de mono-turbine helikopters. Later werd hij ook de chef testpiloot voor de NH-90.

Daags na de eerste geslaagde recordpoging deed Delsalle een tweede recordpoging. Hij wilde bewijzen dat het geen gelukje was, en hij kreeg gelijk, ook de tweede recordpoging ondanks zeer felle winden, lukte ook.  

Delsalle gebruikte een standaard versie van de Eurocopter AS350 Squirrel B3, (de voorloper van de Airbus H130) maar verwijderde wel een aantal onnodige onderdelen (zoals de zetels van passagiers) om het gewicht met 120 kg te verminderen. Daardoor kon hij hoger vliegen en kon een uur langer vliegen.

Nu net 15 jaar later, heeft nog niemand hoger gevlogen met een mono-turbine helikopter. Knappe prestatie, Didier!

Foto: copyrights Didier Delsalle

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *