Bezig met laden...

Logboek

Koreaanse KUH-1 Surion faalt in koud weer testen

Koreaanse KUH-1 Surion faalt in koud weer testen

De Surion KUH-1 helikopter is een co-productie van het Zuid-Koreaanse KAI (Korea Aerospace Industries) en Airbus. De joint-venture kreeg slecht nieuws nadat bekend werd dat het Koreaanse Leger de levering van de Surion opschortte tot de Surion de vereiste testen in koud weer kan doorstaan. De KUH-1 is technisch verwant met de Airbus Helicopters Cougar helikopter.

KAI heeft reeds 54 Surions geleverd aan het leger sinds 2013 en heeft een overeenkomst om er nog 200 stuks te leveren tegen 2023.

Maar de helikopter is niet geslaagd in de koud weer testen die werden afgelegd tussen Oktober 2015 en Maart 2016 in Michigan (USA) en het Koreaans Leger wil KAI en Airbus Helicopters nu verplichten om versneld het toestel aan te passen zodat ze ook in koud weer kunnen vliegen. De Surion faalde 29 van de 101 specifieke koud weer testen.

Vooral de opbouw van een ijsblok bij de luchtinlaat van de turbine laat de helikopter niet toe om veilig te vliegen bij temperaturen tussen min 5 en min 30 graden Celsius. KAI is reeds begonnen met het ontwerpen van de nodige aanpassingen aan het toestel. Verwacht wordt dat dit zo'n 18 maand zal duren waarna de Surion terug aan de testen zal worden onderworpen.

De fabrikant zal het toestel blijven bouwen in zijn huidige vorm en deze exporteren naar landen en klanten die geen vraag hebben om het toestel in te zetten in vriestemperaturen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *