Bezig met laden...

Logboek

Russian Mi-38 slaagt in testen op hoge hoogtes en in hoge temperaturen

Russian Mi-38 slaagt in testen op hoge hoogtes en in hoge temperaturen

Russian Helicopters werkt verder aan de uitbreiding van het type certificaat van de Mi-38. 

Specialisten van de Mil Moscow Helicopter Plant, een onderdeel van Russian Helicopters, hebben net een reeks testvluchten gemaakt onder IFR in extreem hoge temperaturen en op hoge hoogte. Al deze testvluchten zijn succesvol verlopen en onder supervisie van de Federale Transport Authoriteit Rosaviatsiya.

De Mi-38 helikopter heeft meer dan 50 vluchten gemaakt rond de stad Astrakhan, waarbij omgevingstemperaturen van meer dan 45 graden Celsius werden opgetekend. De testen op hoge hoogte werden uitgevoerd op de Mount Elbrus. De Elbroes is een stratovulkaan in de Grote Kaukasus, vlak bij de grens met Georgië en de autonome Russische republiek Karatsjaj-Tsjerkessië.

De resultaten van de tests bevestigden de mogelijkheden van de Mi-38 om veilig te vliegen op 3.000 meter AMSL. De helikopter maakte ook 50 vluchten in volle IMC waarbij de Mi-38 ten volle bewees dat het een veilig IFR toestel is.

Russian Helicopters werkt ook aan een verdere verbetering van de Mi-38. Zou worden ook nieuwe versterkte rotorbladen uitgetest (dezelfde die ook op de Mi-171A2 worden uitgetest) en is nu reeds uitgerust met de Klimov TV7-117V turbines. Deze nieuwe turbines zijn van Russische makelij en vervangen de originele turbines van Motor Sich uit Oekraine. Met Motor Sich uit Oekraine kwam het tot een breuk na de inval van Rusland in de Krim. 

Met deze extra goedkeuring voor hoge temperaturen en hoge hoogtes kan Russian Helicopters de Mi-38 echt positioneren als een middelgrote helikopter die zowat alle missies kan uitvoeren. Naast de militaire versie wil Russian Helicopters ook een civiele versie verkopen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *