Bezig met laden...

Logboek

Duitse Marine accepteert nu toch haar eerste Sea Lion

Duitse Marine accepteert nu toch haar eerste Sea Lion

Exact 5 jaar na de aankoop heeft de Vice Admiraal Krause van de Duitse marine op 27 mei 2020 de eerste Airbus NH-90 Sea Lion goedgekeurd en namens de Marine in ontvangst genomen. 

Op 25 juni 2020 zal de Marine deze nieuwe helikopter officeel in gebruik nemen op de marine vliegbasis van Nordholz bij Cuxhaven in Noord-Duitsland.

Kapitein Thorsten Bobzin, bevelhebber van de Marine-Luchtmacht, bevestigde dat de in oktober 2019 vastgestelde gebreken intussen opgelost werden door Airbus. De eerste bemanning komt van de Seaking en zal van 25 juni met de NH-90 Sea Lion vliegen.  De Seakings zullen worden uitgefaseerd wanneer de Sea Lion's worden geleverd.

De Duitse leger heeft 18 Sea Lions besteld waarbij de laatste tegen eind 2020 moet zijn uitgeleverd. Het contract voor de levering werd in begin juni 2015 ondertekend.

De NH90 Sea Lion zal worden ingezet voor SAR (search & rescue), marine verkenningsopdrachten, special forces en transport van troepen en materieel. De Sea Lion is ook voorzien om te worden ingezet op zee vanop type 702 (Berlin class) combat support schepen.

Zowel het Nederlandse als het Belgische leger hebben de NH-90 NFH helikopter in dienst, ook een marineuitvoering maar niet 100% gelijk aan de Sea Lion.  

Video copyrights: Airbus Helicopters - bij de eerste vlucht van de Sea Lion

Foto credits: NH Industries

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *