Bezig met laden...

Logboek

Schweizer krijgt extra fondsen voor haar helikopterproductie

Schweizer krijgt extra fondsen voor haar helikopterproductie

Schweizer RSG, gevestigd in Fort Worth, werd in 2017 opgericht om de Schweizer helikopters en zijn reserveonderdelen te blijven produceren.

Het merk Schweizer heeft een rijke geschiedenis van productsucces en klantenloyaliteit die teruggaat tot 1956 en de eerste Hughes 269, het helikoptermodel dat later een Schweizer zou worden, toen Schweizer alle rechten verwierf op de Hughes 200/300 helikopters van McDonnell Douglas , die Hughes Helicopters in 1984 had gekocht.

Schweizer werd op 26 augustus 2004 gekocht door Sikorsky Aircraft. De Schweizer 200/300-modellen vulden een gat in de Sikorsky-helikopterlijn, die bekend staat om zijn middelzware en zware utiliteits- en vrachthelikopters. In februari 2009 werd de 300C omgedoopt tot de Sikorsky S-300C maar zonder veel succes op de markt.

In 2018 werd het typecertificaat voor de productlijn 269/300 door Sikorsky verkocht aan Schweizer RSG in Fort Worth, Texas. Het nieuwe bedrijf, gelieerd aan RSG (Rotorcraft Services Group), ondersteunt de bestaande vloot Schweizer helikopters met onderdelen en begon terug met de bouw van nieuwe helikopters, types S330C, S300CBi en S333, op Meacham Airport in Fort Worth, Texas. 

Het Amerikaanse BizCap een financierings- en adviesbureau, heeft vorige week aangekondigd dat het met succes een kredietfaciliteit van $ 20 miljoen heeft geplaatst voor Schweizer RSG. De nieuwe ABL (asset-based loan) zal worden gebruikt om de extra productie te financieren, waardoor Schweizer kan voldoen aan de toegenomen vraag naar zijn helikopters, reparatiediensten en reserveonderdelen.

Sinds het begin van het eerste model in 1956 zijn er ongeveer 4.000 Schweizer-helikopters verkocht, met een sterke wereldwijde vraag naar onderhoud en reserveonderdelen, die beide door Schweizer RSG worden geleverd naast de verkoop van nieuwe helikopters en revisie van bestaande. 

Foto © Tom Buysse

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *