Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky mag de Combat Rescue Helicoper bouwen

Sikorsky mag de Combat Rescue Helicoper bouwen

De Amerikaanse luchtmacht heeft haar akkoord gegeven om haar nieuwe gevechtsreddingshelikopter, de HH-60W, te produceren bij Sikorsky, onderdeel van de luchtvaartgroep Lockheed Martin.

De vier prototypes hebben testvluchten uitgevoerd gedurende 150 uren. Gezien het succes van de testvluchten heeft de Amerikaanse luchtmacht haar goedkeuring gegeven voor de 'Milestone C'. Dit betekent dat Sikorsky de productie mag opstarten van de eerste vloot van vijf helikopters. In het totaal plant de luchtmacht om 113 helikopters van het type aan te kopen. De stukprijs voor de eerste productiehelikopters is iets meer dan $50 miljoen.

De HH-60W is gebaseerd op de Black Hawk helikopter en is beter uitgerust voor reddingsopdrachten in gevechtssituatie's dan de huidige reddingshelikopter, de HH-60G Pave Hawk. De HH-60W heeft een nieuw brandstofsysteem met bijna dubbele inhoud en heeft ook een aantal verbeteringen zoals: betere hovercapaciteit, modernere avionics en betere wapensystemen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *