Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Gecrashte NH-90 helikopter voor Aruba gevonden

FLASH: Gecrashte NH-90 helikopter voor Aruba gevonden

Defensie deelde gisterenavond mede dat de NH90-maritieme gevechtshelikopter met registratie N-324, die 19 juli in het Caribisch gebied in zee crashte op 9 augustus 2020 is gevonden. Bij de crash kwamen 2 bemanningsleden om het leven.

Een publiek-privaat samenwerkingsverband, de Maritime Capacity Alliance, bracht de positie van het toestel in kaart.

Het toestel blijkt in 2 delen uiteen te liggen. Het eerste stuk (vermoedelijk het staartstuk) bevindt zich op de plek waar het toestel in zee stortte, op ongeveer 12 kilometer uit de kust van Aruba. Het andere stuk, de romp die meer dan 24u door vlotters bovendreef is zo’n 100 kilometer verder gevonden. 

Het onderzoeksschip, de Fugro Equator, doet met speciale apparatuur het onderzoek op de zeebodem van de Caribische zee. Naast sonarapparatuur zet de onderneming onder meer onderwaterrobots en drones met camera’s in. Het schip lag op 8 augustus om 20u op iets meer dan 100 WNW (West-Noord-West) van Aruba (op Lat: 12.89635 Lon: -71.02333), naar wij vermoeden de vindplaats van de romp. Intussen is de Fugra Equator terug in Willemstad op Curaçao aangekomen.

Defensie laat nu uitzoeken of de resten te bergen zijn.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *