Bezig met laden...

Logboek

Amerikaanse helikopters keren via Eindhoven en Rotterdam terug uit Oost-Europa

Amerikaanse helikopters keren via Eindhoven en Rotterdam terug uit Oost-Europa

Niet minder dan 77 Amerikaanse legerhelikopters van de 3e Combat Aviation Brigade keren terug uit Oost-Europa na een missie van 9 maanden in verschillende Oost-Europese NATO landen. Ze maakten deel uit van de operatie Atlantic Resolve die de Russen duidelijk moet maken dat de US de Nato en Europa daadwerkelijk ondersteunt.  

De 3e Combat Aviation Brigade, normaal gebaseerd in het Amerikaanse Fort Stewart in Georgia, brengt naast zowat 1.700 soldaten ook 47 UH-60 en HH-60 Black Hawks, 10 CH-47 Chinooks en 20 AH-64 Apaches mee terug uit Oost-Europa.

Tussen 1 en 24 juli komen de helikopters in verschillende groepen via de luchthaven van Eindhoven naar de haven van Rotterdam. Met de logistieke steun van het Nederlands leger worden de helikopters dan deels ontmanteld voor zeetransport richting de US.  Manschappen en ander materieel komen via wegtransport naar Rotterdam.

De 3e Combat Aviation Brigade zal binnen de operatie Atlantic Resolve worden afgelost door de bekende 101e Airborn Divison Combat Aviation Brigade afkomstig uit Fort Campbell in de Amerikaanse staat Kentucky. Deze brigade brengt 50 Black Hawk helikopters, 4 Chinooks en 25 AH-64 Apaches mee. Deze helikopters worden verscheept uit de US naar Oost-Europa, samen met 2.000 militairen en 1.800 militaire voertuigen, via de havens van La Rochelle in Frankrijk en Alexandroupoli in Griekenland.

Foto copyrights: SGT Randall M. Yackiel US Army - Licence: Public Domain 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *