Bezig met laden...

Logboek

Qatar krijgt eerste NH90 NFH helikopters

Qatar krijgt eerste NH90 NFH helikopters

Een van de grootste bestellingen voor NH90 helikopters van de afgelopen jaren, dat van de Qatar Emir Air Force voor 28 NH90 helikopters, komt nu in fase van de uitleveringen. De deal van $ 2,8 miljard voor alle 28 helikopters werd in maart 2018 ondertekend en omvatte de optie voor nog eens zes NFH- en zes TTH-platforms.

Eind vorig jaar werd de eerste NH-90 TTH transporthelikopter uitgeleverd en nu werden de eerste twee NH90-helikopters, type NFH bestemd voor marinemissies, voor de QEAF (Qatar Emiri Air Force) werden geleverd vanaf Leonardo's Tessera-eindassemblagelijn in Venetië (Italië). Qatar heeft 12 helikopters van het type NH90 NFH in bestelling. 

Op 31 maart vond de overdracht van de twee NH90 helikopters - in overeenstemming met contractuele verplichtingen - plaats tijdens een officiële ceremonie die werd gehouden in Leonardo Tessera fabriek in Venetië (Italië) in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de luchtmacht van Qatar Emiri, van Leonardo en van NHI.

Dit evenement volgt op de levering van het eerste van 16 bestelde NH90 TTH-helikopters, vanuit de Airbus Helicopters fabriek in Marignane (Frankrijk) in december 2021, terwijl de tweede NH90 TTH onlangs werd overgedragen. Nu twee NH90 NFH en twee NH90 TTH helikopters zijn overgedragen aan de QEAF, zullen de rest van de leveringen tot 2025 duren.

De eerste NFH-marinehelikopter werd op 18 december 2021 tijdens de Nationale Feestdag getoond tijdens een publieke première in Qatar.

Foto © NHIndustries - A.Pecchi

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *