Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopters heeft een nieuwe CEO, Nikolay Kolesov

Russian Helicopters heeft een nieuwe CEO, Nikolay Kolesov

Russian Helicopters Holding heeft Nikolay Kolesov benoemd als nieuwe directeur-generaal.

Kolesov volgt hiermede Andrei Boginsky op die sinds 2017 aan het roer stond van Russian Helicopters. Boginski verlaat Russian Helicopters voor de UAC (United Aircraft Corporation) waar hij vice-president wordt en algemeen-directeur van vliegtuigbouwer PJSC Irkut Corporation. Zowel Russian Helicopters, KRET als UAC zijn onderdelen van de Rostec staatsbedrijf. 

Nikolay Kolesov, was van 2009 tot 2020 president van het Concern Radioelectronic Technologies (KRET). Voordien was Kolesov van 1 juni 2007 tot 16 oktober 2008 gouverneur van Amur Oblast, in het Russische Verre Oosten. Hij werd door Dimitri Medvedev uit zijn ambt ontheven na zware beschuldigingen van corruptie.

Als president maakte Kolesov van het Concern Radio-Electronic Technologies een marktleider op het vlak van luchtvaart-avionics. Het bedrijf bouwt meer dan 850 verschillende avionics producten onder meer bestemd voor de Russian Helicopters Ka-52 en Mi-171A2. In zijn 11 jaar bij het bedrijf groeide de omzet van 2,3 miljard in 2009 tot 47,4 miljard roebel in 2020.

Andrei Boginsky was directeur-generaal van Russian Helicopters sinds 2017. Onder zijn leiding kon het bedrijf recordverkopen optekenen en moet nu wereldwijd slechts Airbus Helicopters laten voorgaan. Zelfs in de wereldwijde helikoptercrisis bleef Russian Helicopters winstgevend.  

Rostec argumenteert dat deze directiewissel bijdraagt tot de versterking van beide luchtvaartbedrijven in hun prioriteiten. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *