Bezig met laden...

Logboek

HeliExpo 2024: sluit zijn definitief deuren - op naar VERTICON 2025 in Dallas

HeliExpo 2024: sluit zijn definitief deuren - op naar VERTICON 2025 in Dallas

HeliExpo 2024 sloot donderdagavond definitief zijn deuren.

En HeliExpo is nu ook een gesloten geschiedenisboek want de nieuwe evoluties in de VTOL (vertical landing & take-off) industrie resulteren in een nieuwe benaming voor de beurs. Volgend jaar in Dallas noemt de jaarlijkse hoogmis voor helikopters en andere VTOL-toestellen: VERTICON 2025.

HeliExpo 2024 bracht 15.000 professionals uit 87 landen naar Anaheim (VS). Ze bezochten niet minder dan 625 exposerende bedrijven uit de helikopter-industrie en zagen 63 helikopters, de nieuwste technologie, producten en diensten voor 'verticale' luchtvaartbedrijven.

Tijdens het evenement werd aangekondigd dat de helikopter-beroepsvereniging en producent van de beurs, Helicopter Association International (HAI), werd omgedoopt tot Vertical Aviation International (VAI).

De helikopterindustrie is in 2022-2023 duidelijk uit een diep dal gekomen en de HeliExpo 2024 was daar het bewijs van. Vooral de grote helikopterfabrikanten Leonardo en Airbus gingen met een stevig gevuld orderboek naar huis. Maar ook Bell zal met het Equinor order voor 10 Bell 525 helikopters (en optie voor 10) een tevreden fabrikant zijn. In het kielzog van de grote fabrikanten kunnen de vele tientallen toeleveranciers alvast beginnen hun voorraden aan te leggen.

Op deze positieve noot kunnen we de allerlaatste HeliExpo afsluiten en kijken we uit naar de komende generatie vakbeurs onder de naam Verticon. 

De uitgebreide verticale luchtvaartindustrie

Op 26 februari 2024, de openingsavond van de show, stond de nieuwe identiteit en het nieuwe logo: VAI in de schijnwerpers. "We hebben ervoor gekozen om onze rebranding op de beurs aan te kondigen omdat het elk jaar het centrum van het verticale luchtvaartuniversum wordt", zei Nicole Battjes, voorzitter van de Raad van Bestuur van VAI. "Ons thema voor de show van 2024, Building Tomorrow, sloot perfect aan bij onze redenen voor rebranding."

Als onderdeel van de rebranding is de jaarlijkse conferentie en vakbeurs van de beroepsvereniging omgedoopt tot VERTICON, waarmee de show van dit jaar de allerlaatste HAI HELI-EXPO was.

VAI verzekert dat VERTICON 2025, welke zal worden gehouden in Dallas, Texas, 'alle verticale' luchtvaartprofessionals de kansen zal bieden om te leren, hun carrière of bedrijf te laten groeien, te netwerken met duizenden collega's van over de hele wereld. 

Naast de helikopter zullen ook alle andere VTOL's welkom zijn en de nieuwste technologieën zullen te zien zijn op de beursvloer. We zullen ook duizenden nieuwe collega's ontmoeten die actief zijn in deze nieuwe en snelgroeiende VTOL-wereld.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *