Bezig met laden...

Logboek

Nieuwe glass cockpit voor Robinson R44 helikopter

Nieuwe glass cockpit voor Robinson R44 helikopter

Het trio BendixKing, Becker Avionics en AvPanels kondigt met genoegen de gezamenlijke ontwikkeling aan van een nieuwe cockpit met glas panels voor de Robinson R44-helikopter. Deze cockpit was te zien op de stand van Helicopter Institute op Heli-Expo 2022 in Dallas, Texas.

De nieuwe cockpit is gecentreerd rond de BendixKing AeroVue Touch. De AeroVue Touch wordt geïnstalleerd als het primaire vluchtdisplay. Het 10,1-inch scherm biedt de hoogste schermresolutie in de branche. Het display kan worden gebruikt als primaire vluchtweergave op volledig scherm of als primaire en multifunctionele weergave op een gesplitst scherm.

De eerste R44-helikopters die de nieuwe cockpit zullen krijgen, zullen in gebruik worden genomen in de trainingsvloot voor Embry Riddle. Randy Rowles, president van Helicopter Institute, zei: "We zijn verheugd om de BendixKing AeroVue Touch in onze helikopters te hebben omdat het alle niveaus van training biedt aan onze studenten. 

Rowles vervolgde: "Dit zal de ultramoderne glazen cockpit naar onze studenten brengen en ons helpen hen volledig voor te bereiden op hun professionele carrière in de helikopterindustrie".

Ter info: dit is optie die bij Robinson Helicopters niet in de prijslijst staat, BendixKing heeft in zijn aankondiging van dits systeem geen kostprijs vermeld.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *