Bezig met laden...

Logboek

Frankrijk gaat voor een upgrade NH90 TTH voor haar Special Forces

Frankrijk gaat voor een upgrade NH90 TTH voor haar Special Forces

NHIndustries (de joint venture tussen Airbus Helicopters, Leonardo & Fokker) gaat de speciale upgrade ontwikkelen voor de toekomstige NH90 TTH helikopters van Franse Special Forces. Airbus Helicopters geeft deze informatie gisteren bekendgemaakt.

Tegen 2025 zullen 10 NH-90 helikopters in deze nieuwe versie, de TFRA Standard 2, aan de Franse Special Forces worden geleverd. De nieuwe TFRA Standard 2 configuratie zal onder meer uitgerust worden met het nieuwe generatie EOS (elektro-optical system) Euro-Flir van het Franse Safran. De piloten, de commando's, de schutters en de loadmaster krijgen in dit systeem elk controls en display's met de meest recente informatie die de sensors hebben verzameld. Het project NH90 TTH Standard 2 werd net een jaar geleden opgestart. 

Naast deze upgrade van de 'glass cockpit' krijgt de cabine ook een nieuw snel verwijderbaar vleugeldeursysteem en een balksysteem voor klimtouwen. Deze functie's komen aan de achterzijde van de Special Forces NH-90 helikopters terwijl voor dekking kan worden gezorgd langs de zijkant van de helikopter. Bij de bestaande M3M machinegeweren en externe brandstoftanks worden ook een nieuwe generatie digitale 3D map, opplooibare voetsteunen en extra ankerpunten voor klimtouwen voorzien.

In een tweede stap zal een DAS (Distributed Aperture System) worden ingebouwd. Dit systeem bestaat uit vaste infrarood camera's die een 3D-zicht geven aan een nieuw side-display systeem in de helmen van de piloten. Dit zal de piloten een goede zichtbaarheid geven in situatie's waar normaal niet veilig kan worden geopereerd (stof, zand, sneeuw, mist).

Airbus Helicopters zal deze NH90 uitvoering na Frankrijk ook aan andere landen aanbieden. Ook België had interesse om een of meerdere bestaande NH90 TTH helikopters om te bouwen voor haar Special Forces. Of dit na de beperkingen op het gebruik van de NH90 TTH in België nog het geval is konden we niet bevestigd krijgen. 

Foto copyrights: Airbus Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *