Bezig met laden...

Logboek

Bristow publiceert zijn resultaten voor het eerste kwartaal 2023

Bristow publiceert zijn resultaten voor het eerste kwartaal 2023

De grootste helikopteroperator ter wereld, het fusiebedrijf Bristow (na de fusie Bristow en Era), heeft gisteren zijn resultaten van haar eerste kwartaal 2023 bekend gemaakt. Klik hier voor het volledige bericht. Vanaf dit jaar zal het Bristow boekjaar samenvallen met het kalenderjaar. 

 

Overzicht van de Bristow commentaar over het afgelopen kwartaal

  • De daling van de omzet is wijten aan het effect van een zwakker winterseizoen.
  • De operationele kosten daalden met $8 Mio ondanks inflatie van de personeelskosten 
  • Bristow ziet een stijging in het gebruik van offshore olie- en gasinstallatie welke een positief effect zullen hebben op de offshore helikopteroperatoren
  • Het effectieve wereldwijde gebruik van beschikbare zware en medium helikopters stijgt boven de 90%
  • In het eerste kwartaal 2023 is een volledig kwartaal omzet van de Nederlandse en Caribische Kustwachthelikopter inbegrepen. 
  • Je kunt de presentatie van deze resultaten Q1/2023 hier bekijken.

 

Overzicht van de financiële resultaten van het afgelopen kwartaal

in $ miljoen  kwartaal 1/2023 kwartaal 4/2022
Operationele omzet $302 $313.6
EBITDA** (aangepast) $28,9 $36.3
Netto resultaat $-1.5 $-7.0

** EBITDA = 'Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization' en is een maatstaf voor de brutowinst van een bedrijf.

 

De geplande $ 50 miljoen kostenbesparingen op jaarbasis in het kader van de fusie van Bristow en Era werden volledig gerealiseerd per 30 juni 2022 en zijn hoger uitgekomen op $ 60 miljoen op jaarbasis. De positieve effecten zullen in de komende kwartalen meer en meer in het resultaat zichtbaar worden. 

Bristow heeft per 31/03/2023 een vloot van 208 helikopters in dienst waarvan 168 in eigendom en 40 onder een leasing-overeenkomst. Bristow heeft in het afgelopen kwartaal drie helikopters verkocht.  73 helikopters zijn actief in Europa. 

Bristow was in het afgelopen kwartaal voor 62% van de omzet afhankelijk van de offshore olie- en gassector.     

 

Conclusie:

Commercieel heeft Bristow met het winnen van de SAR contracten (Nederland, Caribisch gebied, Noorwegen vanaf september 2023) en de overname van BHI een goede stap vooruitgezet die de omzet in de komende periodes zal verbeteren. De omzet zal ook wind in de rug krijgen door de huidige heropleving van de offshore olie- en gasindustrie.

Anderzijds zal de omzet in $ onder druk staan door de sterke dollarkoers t.o.v. de € en de £. Bristow maakt meer dan de helft van zijn omzet in Europa. Intussen heeft de $ wat aan waarde ingeboet tov vorig kwartaal.

De fusieonderneming Bristow is goed geplaatst om terug een winstgevend helikopterbedrijf te worden en de heropleving van de olie- en gasindustrie zal daarbij een grote rol spelen. Bristow blijft ook actief zijn toekomst voorbereiden in de duurzame, 'nieuwe' luchtvaart. Het heeft 7 contracten lopen met ontwikkelaars van duurzame VTOL-toestellen (zie details)

 

Vlootoverzicht per 31/3/2023:

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *