Bezig met laden...

Logboek

Enstrom Helicopters is 60 jaar en verkoopt 3 helikopters aan de Politie van Botswana

Enstrom Helicopters is 60 jaar en verkoopt 3 helikopters aan de Politie van Botswana

Enstrom vierde onlangs zijn 60e verjaardag en kenners van de helikopterwereld voorspellen dat het eens zo prestigieuze merk toch veel kortere toekomst tegemoet gaat. Toch was het, nu Chinese, Enstrom Helikopter weer prominent aanwezig op de Heli-Expo 2020 en wist het iedereen te verrassen met een aankondiging.

Op de opening van de Heli-Expo 2020 stuurde Enstrom het bericht de wereld in dat het drie Enstrom 480B turbinehelikopters verkocht had aan de luchtpolitie van Botswana. De toestellen zullen in de komende maanden worden geleverd.

De aankoop van de Enstrom 480B was het resultaat van een aanbesteding waarbij veiligheid, vermogen, veelzijdigheid en wendbaarheid gecombineerd moest worden met een lage aanschafprijs en een lage onderhoudskost. Enstrom was een duidelijke winnaar.

Enstrom heeft helikopters vliegen in 30 landen en is onder andere in dienst bij de Indonesische nationale politie, de Japanse zelfverdediging, het Thaise leger, de luchtmacht van Venezuela en enkele Amerikaanse politie-departementen. 

Enstrom werd in 2013 door de Chinese Chongqing General Aviation Industry Group Co., Ltd. (CGAG) overgenomen en opereert sindsdien als een 100% dochter van deze onderneming. In 2018 bouwde het 22 helikopters, die voornamelijk naar China werden uitgeleverd. We schatten dat Enstrom in 2019 17 helikopters heeft gebouwd.   

Foto copyright: Enstrom Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *