Bezig met laden...

Logboek

Crash met Robinson R44 in het Talty-meer (Polen)

Crash met Robinson R44 in het Talty-meer (Polen)

Een van onze lezers op vakantie in Polen berichtte ons over de crash van een Robinson R44 op het Talty-meer in Mazurië in het noord-oosten van Polen. 

De crash gebeurde bij het "oude strand" in Mikolajki. De helikopter kreeg blijkbaar kort na het opstijgen problemen met de motor en kon zijn hoogte niet meer behouden. De zwart-rode Robinson R44 met registratie SP-CCC (met serial 2557 - bouwjaar 2018) crashte kort nadien in het meer en zonk volledig tot op de bodem.

De drie Oekraïense inzittenden konden de helikopter verlaten en werden door toeristen met een motorboot uit het water gered.

De twee vrouwelijke inzittenden werden bij de crash ernstig gewond aan de ruggengraat en werd door met een medische helikopter naar het ziekenhuis van Olsztyn overgebracht. De piloot is voor alle zekerheid even opgenomen in het nabij gelegen ziekenhuis.

De brandweer heeft dan met duikers nagegaan of er nog andere slachtoffers waren en dat was gelukkig niet het geval.

De helikopter is nadien met speciale ballonnen naar de oppervlakte gebracht en naar de kade gesleept waar een kraan het toestel op het droge heeft gebracht.

Met dank aan Piet voor het verslag uit Polen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *