Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Moeten ANWB helikopters weer corona-patienten naar Duitsland vliegen?

ALERT: Moeten ANWB helikopters weer corona-patienten naar Duitsland vliegen?

Dat Nederland net als België rood kleurt op de corona-kaart van Europa is geen geheim meer. Extra maatregelen van de regering pogen aan deze situatie iets te doen maar intussen begint de situatie in de intensive-care afdelingen van onze ziekenhuizen weer te ontsporen. 

Het coördinatiecentrum van de universiteitskliniek in Münster heeft gemeld dat er zeker 71 Duitse IC-bedden beschikbaar zijn Nederlandse patiënten. 71 Nederlandse coronapatiënten kunnen dan naar intensive-care afdelingen van ziekenhuizen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Waarschijnlijk komen daar de komende dagen nog meer beschikbare bedden bij voor Nederlandse patiënten.

De eerste Nederlandse coronapatiënten worden in de komende dagen overgeplaatst naar Duitsland, meldt de NOS op gezag van Ernst Kuipers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Volgens Kuipers kunnen er maximaal tien patiënten per dag naar Duitsland overgeplaatst worden. Dat gebeurt in speciale ambulances (mobiele intensivecare-units) en helikopters.

Aanstaande maandag, 19 oktober, start de tijdelijke 'Lifeliner 5' (PH-HOW), normaal gesproken een ambulancehelikopter voor de Waddeneilanden, met het vervoeren van Coronapatiënten van het ene naar het andere ziekenhuis. Zo worden de Coronapatiënten beter verdeeld over het land en eventueel naar Duitsland om de drukte in de onze ziekenhuizen aan te kunnen. 

De ambulance-heli zal vliegen vanaf de vliegbasis Volkel in Noord-Brabant. Het academisch ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen zorgt samen met mobiele teams van andere ziekenhuizen voor de bemanning met een spoedarts en een speciale verpleegkundige.

Het vervoer van patiënten van de Waddeneilanden per helikopter blijft gewoon doorgaan.

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *