Bezig met laden...

Logboek

Ook Bell publiceert haar resultaten van het 3e kwartaal 2020

Ook Bell publiceert haar resultaten van het 3e kwartaal 2020

Nadat we gisteren de financiële resultaten van Sikorsky bespraken is het vandaag de beurt aan de resultaten van helikopterbouwer Bell. 

Bell is een onderdeel van de Textron Groep. Ter info, ook Cessna, Beechcraft, Kautex en Hawker zijn onderdeel van Textron. In het derde kwartaal vertegenwoordigt Bell 29,7% van de groepsomzet van Textron en maar wel 63% van de operationele winst. Textron, een groep met veel luchtvaartbedrijven, zag zijn operationele winst in de eerste negen maanden 2020 terugvallen naar 50% van het niveau van vorige jaar door de invloed van de corona crisis.  

Bell doet het weer financieel vrij goed in het derde kwartaal 2020

De omzet van Bell Helicopters in het derde kwartaal was $793 miljoen en 10 miljoen of 1,6% beter dan het derde kwartaal van 2019. De groei kwam van een hogere omzet met militaire helikopters, terwijl de omzet van de commerciële helikopter voor het tweede kwartaal op rij daalde. De operationele winst van Bell was $119 miljoen in het derde kwartaal en kwam daarmee $9 miljoen hoger uit dan vorig jaar. 

Het orderboek aan het einde van het kwartaal bedroeg $5,7 miljard, ongeveer $100 miljoen minder dan het orderboek aan het einde van het tweede kwartaal 2020. Dit betekent dat Bell in het derde kwartaal $690 miljoen aan nieuwe orders binnenrijfde. 

Aantal gebouwde helikopters

Vorig kwartaal was door invloed van de corona-crisis en de impact op de productie het aantal uitgeleverde helikopters teruggevallen tot 39 waar in het tweede kwartaal 2019 er 59 stuks werden uitgeleverd. In het derde kwartaal wist Bell goed om te gaan met de corona-richtlijnen in de fabrieken en kon 53 helikopters bouwen slechts 3 minder dan dezelfde periode 2019.

Het aandeel militaire helikopters was 12 stuks, waarvan 8 helikopters van het H-1 programma (UH-1Y & AH-1Z) en 4 tiltrotors V-22. Bij de civiele helikopters werden er 15 stuks van het type Bell JetRanger 505 uitgeleverd, 19 van het type Bell 407 en 7 van het type Bell 429.   

 

Conclusie voor het kwartaal

Bell schijnt weinig of geen invloed te ondervinden van de corona-crisis. Financieel gaat het beter dan vorig jaar en ook het aantal uitgeleverde helikopters blijft stabiel in vergelijking tot vorig jaar in dezelfde periode. Toch moeten we vaststellen dat net als Sikorsky, ook Bell zijn winst en groei haalt uit de militaire helikopters. Het is een infuus voor een stabiele winst en Bell hoopt dan ook dat ze een belangrijke speler zal kunnen blijven in het Future Vertical Lift project van het Amerikaans leger. Met de Bell V-280 Valor en de Bell 360 Invictus hebben ze alvast wel twee sterke kandidaten in de laatste fase van de selectie.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *