Bezig met laden...

Logboek

Kopter presenteerde op Heli-Expo 2020 zijn finale design van de SH09

Kopter presenteerde op Heli-Expo 2020 zijn finale design van de SH09

De aankondiging van de finale design van de Kopter SH09 op de vooravond van de Heli-Expo 2020 is totaal ondergesneeuwd door de aankondiging een paar uur later dat Kopter in zijn totaliteit word overgenomen door Leonardo Helikopters. Toch komen we nog even terug op de wijzigingen welke Kopter heeft aangebracht aan haar SH09 helikopter alvorens ze nu in rechte lijn gaat naar de certificatie later dit jaar. 

Het ontwerp van de SH09 heeft in de afgelopen jaren nogal wat geleden onder vrij belangrijke wijzigingen die de certificatie telkens weer hebben uitgesteld. Het resulterend ontslag van CEO Martin Stucki en enkele medewerkers heeft de finale ontwikkeling van de SH09 niet bevorderd. Maar nu kondigt Kopter de laatste aanpassingen aan welke in de P4 (finale prototype 4) zullen worden geïncorporeerd.

  • een nieuwe hoofdrotor configuratie (reeds deels in P3 aanwezig)
  • een hertekende staartrotor
  • aangepaste design van de hoofdrotor gearbox
  • een nieuw design voor de bovenste motorkap
  • aangepaste landing skids
  • geoptimaliseerd brandstofsysteem (die een bredere cabine en een extra zetel toelaat)
  • aerodynamische aanpassingen die de stabiliteit en de vliegkwaliteit van de SH09 verbetert

Je kunt de beschrijving van deze aanpassingen hier nog eens nalezen en in de onderstaande video bekijken.

Naschrift 

In een interview met het Franse La Tribune spreekt Kopter CEO over een certificatie tussen eind 2020 en de eerste helft van 2021. We hebben Kopter en zijn voorspellingen intussen wat leren kennen en mogen aannemen dat de SH09 niet vroeger dan half 2021 gecertificeerd zal zijn. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *