Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws - Onderzoeksraad - GIRO - GP Formule 1 - Hill HX50 helikopter

Kort nieuws - Onderzoeksraad - GIRO - GP Formule 1 - Hill HX50 helikopter

Hill Helicopters HX50 - nieuwe update

Het bedrijf Hill Helicopters die in het komende twee jaar zijn nieuwe 5-zitshelikopter de HX-50 wil lanceren en daarvoor reeds vanaf december 2020 reservatie's aanneemt, geeft op regelmatige tijdstippen update over de verschillende stappen in de ontwikkeling van haar HX50 private helikopter.

Deze week stelde ze haar partner voor die de onderdelen zal ontwikkelen en bouwen voor de composiet cabine en romp van de nieuwe helikopter. Het bedrijf Composite Integration heeft een jarenlange specialistische ervaring in composiet onderdelen en technieken (closed-moulding en infusie) om deze te bouwen voor de luchtvaartindustrie. 

De HX50 van Hill Helicopters is momenteel in een geavanceerde ontwikkelingsfase waarbij gepland is om met drie prototype testvluchten te gaan doen in 2022. De eerste leveringen zouden kunnen plaatsvinden in 2023.

 

Onderzoeksraad voor Veiligheid

De Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid - Luchtvaart startte voor het eerst een onderzoek naar een eenzijdig ongeval met een drone in Nederland. De afgelopen jaren heeft de technologie op het gebied van deze onbemande luchtvaartuigen zich snel ontwikkeld. Drones worden steeds vaker ingezet voor verschillende doeleinden, zowel recreatief als commercieel. Hun aantal in het luchtruim neemt dus snel toe, en hetzelfde geldt voor het aantal bij de Raad gemelde voorvallen waarbij drones betrokken zijn.

In het nu onderzochte voorval raakte een professioneel gebruikte drone op 11 april 2020 onbestuurbaar tijdens het uitvoeren van een vlucht boven Den Haag, wat leidde tot een crash op 1 km van de opstijgplaats. (Rapport)

 

GP Formule 1 - Trainingritten op Nurburgring

De mist was afgelopen vrijdag de spelbreker tijdens de trainingsritten voor de GP F1 op de Nurburgring. De medische helikopters konden door de mist het ziekenhuis van Koblenz daardoor niet binnen twintig minuten bereiken, hetgeen een keiharde voorwaarde is om een F1 training te mogen rijden. De baan bleef dus tot teleurstelling van de aanwezige toeschouwers leeg. Minder voorbereiding is minder data en dus minder kennis van de baan. Maar geen onverwacht resultaat zondag: Hamilton won toch zijn 91e GP en evenaarde daarmee het legendarische record van niemand minder dan Michael Schumacher.

 

Italiaanse rittenkoers GIRO

De eerste dagen in de Giro zijn ontsierd door een zeer merkwaardige crash. Zelfs een helikopter kan dus een valpartij veroorzaken. Dat heeft Luca Wackermann aan de lijve moeten ondervinden. Ondertussen heeft de Italiaan het ziekenhuis wel kunnen verlaten.

Het was een vreemd beeld aan het eind van de vierde etappe: plots lagen Luca Wackermann en Etienne van Empel van Vini Zabù–KTM uitgeteld op het asfalt. Wackermann was er het ergst aan toe en werd met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De valpartij zou er gekomen zijn doordat een laaghangende helikopter voor zo'n hevige wind zorgde dat dranghekken op de weg vlogen. De CPA, de rennersvakbond, heeft de UCI al verzocht om een onderzoek in te stellen.

Foto copyrights: Hill Helicopters 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *