Bezig met laden...

Logboek

Moog Aircraft bouwt een autopilot voor onbemande Robinson R44 helikopter

Moog Aircraft bouwt een autopilot voor onbemande Robinson R44 helikopter

De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) en de National Transportation Safety Board (NTSB) samengewerkt bij het opstellen van nieuwe veiligheidsaanbevelingen om vermoeidheidsgerelateerde helikopterongevallen te verminderen.

Deze aanbevelingen waren voornamelijk gericht op het verminderen van de werkuren van piloten, bemanningen, monteurs, luchtverkeersleiders en ander luchtvaartpersoneel. Maar er zijn ook andere mogelijkheden waar de helikopterindustrie kan innoveren om bij te dragen aan het verminderen van deze incidenten. Als antwoord op die behoefte aan veiligere en slimmere systemen die vermoeidheid van piloten verminderen en het situationeel bewustzijn vergroten, heeft Moog Aircraft gewerkt aan een geavanceerde stuurautomaat voor de Robinson R44 helikopter.

Twee jaar testen en ontwikkelen van de technologie hebben geleid tot een succesvolle 100% geautomatiseerde vlucht van een Robinson R44 van start tot landing. De technologiedemonstratie vond plaats in de staat Ohio in samenwerking met enkele andere bedrijven, met als doel het autonoom transporteren van levensreddend materiaal van de ene naar de andere locatie, in dit geval een kunstnier te realiseren.

Moog investeert in dergelijke systemen zoals blijkt uit de recente overnames van SureFly® (www.moog.com/surefly) en Genesys Aerosystems, een specialist in autopilots voor bemande vluchten.

De overname van Genesys plaatst Moog nu in een unieke positie om het innovatiewerk van Moog te combineren met de bewezen producten en expertise van Genesys Aerosystems. Dit nieuw gevormde team is van plan om het huidige Genesys HeliSAS-stuurautomaat productportfolio uit te breiden met verbeterde mogelijkheden voor helikopters. 

In onderstaande video kun je de volledig geautomatiseerde testvlucht met de Robinson R44 bekijken.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *