Bezig met laden...

Logboek

Nieuws uit het Belgische en Nederlandse luchtvaartregister

Nieuws uit het Belgische en Nederlandse luchtvaartregister

Er was relatief weinig nieuws uit in het Nederlands en Belgisch luchtvaartregister in de afgelopen maand.

Hier toch nog een paar nieuwtjes:

  • Op 28 mei 2020 kwam de nieuwe Airbus Helicopter H-135 van de ANWB MAA met registratie PH-LLN vanuit Donauwerth (D) via Koblenz naar Lelystad. Samen met de PH-UMC, die in principe in juni 2020 wordt geleverd zal de PH-LLN twee bestaande helikopters, PH-ELP en PH-ULP, vervangen.  
  • Na een periode van 11 maand inactiviteit komt de Robinson R44 met call-sign OO-CRB van Brussels Heli Air terug in actie. Het toestel kreeg een 12-jaars revisie bij ATB in Wevelgem (B) en kreeg ook een nieuw kleurtje.
  • We schreven vorige maand dat de Robinson R44 Raven II met call-sign OO-RED sinds zijn inschrijving niet had gevlogen en te koop stond. De rode helikopter was tot eind 2019 actief bij het Duitse Air Lloyd als D-HALF, maar was dan nog een gele helikopter. Uit goede bron hebben we vernomen dat het toestel intussen werd verkocht en in België zal blijven. 
  • De reservatie van de OO-GLN voor een Robinson R66 is op 5 juni 2020 omgezet in een officiele registratie in het Belgisch luchtvaartregister. De registratie staat op naam van de firma G-Force Group uit Lokeren. De OO-GLN is de enige R66 turbinehelikopter in het Belgisch luchtvaartregister sinds de OO-SEA naar Nederland verhuisde en daar vliegt als PH-PVZ bij Peter Van Zutphen. Wij zijn op zoek naar de eerste foto's van deze nieuwe R66 - OO-GLN. 
  • Einde vorig jaar werd de Bell 407 met call-sign OO-EMP van EMT, Spiere Helkijn verkocht naar Duitsland. Deze is daar nu ingeschreven als D-HAFE(6) bij Agrarflug Helilift GmbH met basis Ahlen-Nord.
  • De Airbus PH-MMT van de ANWB MAA werd op 17 december 2019 uit dienst genomen na een laatste vlucht naar het Duitse Bonn Hagelaar en werd vervangen door de PH-DOC. De Airbus H135 P2+ werd op 10 februari 2020 uit het Nederlands luchtvaartregister uitgeschreven en op 7 juni in het Duits luchtvaartregister ingeschreven als D-HXAE op naam van de Duitse ADAC, de Duitse Automobielclub, een zusterorganisatie van de ANWB. 

Foto copyright: Berend - Jan Floor van AirOnLine.nl 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *