Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helicopters maakt resultaten bekend van het eerste kwartaal 2022

Airbus Helicopters maakt resultaten bekend van het eerste kwartaal 2022

Airbus Groep heeft zijn resultaten gepubliceerd van het eerste kwartaal van 2022. Airbus Helicopters wist eens te meer te bevestigen met een goed financieel resultaat vooral verbeterd door het volume van haar dienstenpoot.

De omzet steeg met 7% door een solide groei in de diensten en een betere mix in de uitleveringen. De winst groeide met niet minder dan 45%, voornamelijk door reeds aangehaalde groei in de dienstenpoot en goede uitvoering van de projecten. We vermoeden ook lichtjes minder uitgaven aan R&D.

Het netto aantal nieuw bestelde helikopters steeg met 40%, en komt terug op niveau van voor de corona-crisis. In dit kwartaal kreeg Airbus Helicopters ook het order voor het belangrijk project Airbus Tiger MkIII, ter waarde van € 3,5 miljard. Het betreft de upgrade van initieel 60 Airbus Tiger aanvalshelikopters waarbij de maidenvlucht in 2025 gepland is. 

In de totale omzet werd 60% gerealiseerd met militaire klanten en 40% met civiele klanten.

Conclusie: deze resultaten bevestigen de goede positie van Airbus Helicopters in een verbeterende markt voor nieuwe turbinehelikopters. Airbus Helicopters heeft zijn financiële resultaten kunnen opkrikken door een hogere dienstenomzet met hogere marges, en blijft met zijn HCare programma daar verder op inzetten. In dit kwartaal kwam 56% van de omzet uit de dienstenpoot, 44% werd gerealiseerd door uitleveringen van nieuwe helikopters. Met 56 netto nieuwe orders kan Airbus Helicopters zijn orderboek opkrikken naar 756 helikopters (zowat 2,5 jaar normale omzet) met daarenboven het belangrijke Tiger MkIII contract.  

   

Airbus Helicopters - Financiële resultaten 1e Kwartaal 2022
3 maanden 2022 --2021-- --2022-- --Verschil--
Omzet in M€ 1.177 1.265 +7%
EBIT gerapporteerde in M€ 62 90 +45%
EBIT aangepaste in M€* 62 90 +45%
Nieuwe orders in # helikopters (net) 40 56 +40%
Aantal helikopters in orderboek 664 756 +14%
Aantal helikopters uitgeleverd 39 39 +0%

Nota*: Aangepaste EBIT (Earnings Before Interests and Taxes of de operationele winst) sluit speciale items of niet periode gerelateerde items uit. In dit kwartaal waren er geen speciale items bij Airbus Helicopters.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *