Bezig met laden...

Logboek

NHV gaat Airbus H145 diensten leveren aan het Duits leger

NHV gaat Airbus H145 diensten leveren aan het Duits leger

De Duitse Bundeswehr heeft een overeenkomst afgesloten met NHV voor het ter beschikking stellen en onderhouden van drie Airbus H145 helikopters.

Deze helikopters, twee Airbus H145D3 (uitvoering met vijf rotorbaden) en een Airbus H145D2 van Milestone Aviation, zullen door de Bundeswehr (de Duitse luchtmacht) worden ingezet voor de opleiding van hun Special Forces en zullen worden gebaseerd op de Laupheim Air Base in de Helikopter Wing 64.

NHV is verantwoordelijk voor de MRO (Maintenance, Repair & Overhaul) van deze toestellen en moet zorgen voor een hoge beschikbaarheid van de helikopters. De afgelopen jaren was de beschikbaarheid van de helikopters van de Bundeswehr beschamend laag. Een rapport hierover bracht het tot in het Duitse parlement waar de minister van Defensie beterschap moest beloven.

Met de winnen van dit contract maakt NHV zijn intrede op de Duitse markt en is het de eerste buitenlandse firma dat dergelijke diensten gaat leveren voor de Bundeswehr. NHV zal een basis openen op de Laupheim Air Base waar de MRO werkzaamheden zullen worden uitgevoerd. De NHV MRO basis van Oostende (B) zal de Duitse collega's ondersteunen. NHV zal ook instaan voor de nodige trainingen van de piloten van de Bundeswehr.

Voor projectleider Bram De Backer is deze nieuwe uitdaging een mogelijkheid om de ervaring die NHV opdoet in het contract met het Franse leger, waar vergelijkbare diensten worden geleverd, ook ten dienste te stellen van de Bundeswehr.

Dit contract kadert voor de NHV-groep in haar strategie om minder afhankelijk te worden van de off-shore helikopter diensten voor olie-en gasmaatschappijen.

Het contract start op 1 januari 2021 en heeft een looptijd van een jaar.   

 

 

 

Foto copyrights: Tom Buysse

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *