Bezig met laden...

Logboek

Amerikaans Public Pensionfund investeert in helikopterleasing

Amerikaans Public Pensionfund investeert in helikopterleasing

Het Amerikaans Publiek Pensioenfonds (UPP) gaat samen met luchtvaartleasebedrijf LCI een nieuwe joint-venture (JV) oprichten met een helikopterprotfolio met een waarde van meer dan $300 miljoen.

Deze JV is 's werelds eerste 'direct-to-pension fund' investeringspartnerschap in de helikopter markt. De inaugurele transactie is de verwerving van een portfolio van zeven moderne helikopters, vervaardigd door Airbus, Leonardo en Sikorsky ter waarde van meer dan 70 miljoen dollar. De helikopters zullen voornamelijk in nutsfuncties opereren in Europa, Amerika en Afrika. UPP en LCI zijn mede-investeerders in de helikopters, waarbij LCI tevens optreedt als beheerder.

De UPP beheert meer dan $ 10 miljard aan fondsen en het nieuwe partnerschap met LCI zal operators en eindgebruikers verbinden met de expertise, middelen en kapitaal van beide organisaties.

Jaspal Jandu, CEO van LCI, zegt: “We zijn verheugd om deze nieuwe samenwerking met UPP aan te gaan. Echte activa, waaronder helikopters, worden al lang erkend als een waardevolle en stabiele beleggingscategorie, en beleggen vereist gespecialiseerde kennis en uitgebreide middelen. Deze nieuwe JV zal onze strategie versnellen om onze klanten innovatieve financiële oplossingen te bieden door hen toegang te bieden tot alternatief en geduldig kapitaal.”

De Chief Investment Officer van UPP zegt: “We zijn verheugd om deze baanbrekende samenwerking met LCI aan te kondigen. Echte activa bieden een enorm potentieel in de huidige omstandigheden en door onze gecombineerde expertise streven we ernaar een nieuw investeringsmodel te creëren dat robuuste rendementen en diversificatievoordelen zal opleveren voor onze leden. Omdat we vertrouwen hebben in de ervaring, het trackrecord en de mogelijkheden van LCI, kijken we uit naar de langdurige samenwerking."

De nieuwe JV is de laatste in een reeks innovatieve samenwerkingsverbanden die LCI de afgelopen jaren heeft samengesteld, die allemaal de langetermijnstrategie van LCI ondersteunen om de markt toegang te bieden tot aanzienlijke hoeveelheden efficiënt kapitaal, expertise en structureringsmogelijkheden.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *