Bezig met laden...

Logboek

Airbus geeft helikopter landingscursus voor niet-piloten

Airbus geeft helikopter landingscursus voor niet-piloten

Airbus US lanceert haar NPELT cursus. NPELT staat voor 'Non-Pilot Emergency Landing Training Course' en wil in een spoedcursus van 5 dagen niet-piloten leren om een helikopter veilig te landen. De cursus kreeg een nieuwe naam want de cursus op zich bestaat reeds 10 jaar.

Bedoeling is bijvoorbeeld om medewerkers van de luchtpolitie of verpleger van een luchtambulance te wapenen met de nodige kennis om bij single-pilot helikopters een noodlanding te kunnen (helpen) maken wanneer de piloot niet zelf meer kan landen of hulp nodig heeft. De grootste klant voor deze Airbus cursus in de afgelopen jaren was de US Customs en Border Patrol, die haar observators, die naast de piloot plaatsnemen, deze cursus laat volgen. 

De cursus is opgebouwd uit drie onderdelen: theorie (6 uur), simulator (2,5 uur) en vliegen in een H125 (3 uur). Het is geen cursus helikoptervliegen maar in eerste instantie het opbouwen van een zekere zelfzekerheid, het wegnemen van de eerste paniek en dan het aanleren van een klein aantal technieken. 

In realiteit poogt Airbus Helicopter om de cursisten aan te leren hoe de helikopter level te houden, stilletjes te zakken en op het einde een 'running landing' te maken. Het is eigenlijk niet van belang of de helikopter intact landt maar wel dat de inzittenden het noodgeval overleven.

Of een cursist ook reeds in een echt noodgeval betrokken is geweest heeft Airbus niet verteld. We hebben Airbus Helicopters gevraagd of deze cursus ook in Europa wordt gegeven. Wij houden u op de hoogte.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *