Bezig met laden...

Logboek

EHang presenteert zijn jaarverslag 2020

EHang presenteert zijn jaarverslag 2020

EHang, s'werelds eerste beursgenoteerde bouwer van AAV's (autonomous aerial vehicles) presenteerde afgelopen vrijdag zijn lang verwacht jaarrapport 2020.

De resultaten van kwartaal 4 en het jaar 2020 waren eigenlijk een maand vroeger verwacht en na de beschuldigingen van fraude door analist Wolfpack (zie ons artikel hierover) en de zware verliezen op de beurs wilden aandeelhouders nu ook echt weten de vork aan de steel zat.

De resultaten over kwartaal 4 waren niet bijster goed, over het ganse jaar 2020 is de vergelijking met 2019 neutraal. In het vierde kwartaal moest EHang  belangrijke kosten boeken met betrekking tot vergoedingen op basis van de aandelenprijs. Verdere uitleg werd hierover in de toelichting noch in de conference call gegeven.

Daardoor was het resultaat in het vierde kwartaal 2020 zowat $8 miljoen slechter dan in hetzelfde kwartaal van 2019. Over het ganse jaar 2020 verdubbelde het verlies in vergelijking met 2019 tot $14 miljoen. Je kunt hier het resultatenoverzicht nalezen. De presentatie van de resultaten en de verwezenlijkingen in 2020 kun je hier bekijken.

Het aantal verkochte AAV's steeg in 2020 naar 70 eenheden van 61 in 2019, waarvan het merendeel in China werd verkocht.

EHang wijt het zwakkere resultaat aan de gevolgen van de corona pandemie en de buitengewone kosten door bonussen op basis van de aandelenprijs.

Gedurende de conference call waar de CEO en CFO de resultaten toelichtten werd vooral gesproken over de business-successen, een overzicht:

  • Geslaagde autonome testvluchten in Zuid-Korea met de EH216 waarvoor een speciale CofA (Certificate of Airworthiness) werd bekomen
  • Speciale 'Permit to Fly' voor de EH216 in Oostenrijk
  • Strategisch partnerariaat met Greenland Hong Kong voor luchttoerisme
  • EH216 testvluchten in 40 steden in Azië, Europa en Noord-Amerika
  • Investering van $40 miljoen door het Europese Carmignax
  • Testvluchten in Hengqin (Zuid China) om een UAM (unmanned urban mobility) plan op te stellen
  • Deelname aan een reeks UAM projecten van de Europese Unie  
  • Partnerariaat met Giancarlo Zema Group om een eco-vriendelijke Vertiport in Italië te bouwen.

Er was ook de aankondiging dat het eerste gesprek met de CAAC (Chinese Civiele Luchtvaartautoriteit) op 14 april over de certificatie van de EH129 goed verlopen is. Lees hier het CAAC-verslag van deze vergadering. Op vraag wanneer CAAC de certificatie zou toekennen kon EHang geen precies antwoord geven en schatte eind 2021 of later.   

Voor 2021 verwacht EHang 250 stuks van de EH219's te verkopen en heeft reeds 100 orders in zijn orderboek. Deze orders zijn voornamelijk bestemd voor Chinese afnemers. 

EHang wist zijn aandeelhouders niet echt te overtuigen met zijn resultaten en de toelichtingen. Getuige ervan een verdere daling van de aandeelprijs met 3,5% tot $27,91. Ter herinnering, op 12 februari 2021 was het aandeel op de beurs $124.09 waard. 

EHang wist ons altijd te overtuigen op basis van zijn technologische en commerciële aankondigingen. Maar de beschuldigingen van fraude door analist Wolfpack en het relatief beperkte wederwoord van EHang hebben ons en veel aandeelhouders doen twijfelen. 

We blijven dit van nabij opvolgen...

Foto: van de eerste vergadering op 14/4 van EHang met de CAAC

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *